Diskusjon:Turisme i Bergen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting i april 2009, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Omdisponering må til[rediger kilde]

For å få en leksikal artikkel, der tema og tittel faller sammen, bør det tenkes på hva egentlig turismen går ut på og hvordan den utøves i forhold til byen og omlandet forøvrig.

  • Innledning kan nevne at tradisjonen er gammel, og kan sies å ha startet med at byen var startsted for lakselorder,keiserbesøk osv.
  • Kommunikasjoner til/fra inkl jernbane, veinett,fly, hurtigrute ferjetrafikk.
  • Dagsbesøk (cruise f.eks) og andre korte stopp på rundturer bl.a. med buss
  • Overnattinger: hoteller, bobilturister, campere osv.
  • Som base for eller del av rundturer (Norge i et nøtteskall - også fra øst)
  • Hva gjør man som turist? Attraksjonene
  • Hva har jeg glemt eller oversett?

Faktorenes orden er ikke helt likegyldig, men det bør være mulig å bruke dette oppsettet for å få en god blanding av fakta, statistikk og nøytral ordlyd, selv om et par sammenligninger med andre steder er uunngåelig. (Fløybanen blir flittig brukt av bergensere - er de da tur-ister, eller blir statistikk tull?) Bjørn som tegner 20. apr 2009 kl. 09:05 (CEST)

Kjør på, Bjørn. Slik den står nå er det nesten hurtigslett. - Mr. Hill 20. apr 2009 kl. 10:53 (CEST) Super utbedring, Bjørn! Den blir nok ytterligere utbedret etter hvert, men nå kan den i alle fall skamløst stå som egen artikkel. - Mr. Hill 20. apr 2009 kl. 17:51 (CEST)

Severdigheter[rediger kilde]

Denne artikkelen bør ha et avsnitt under tittelen severdigheter. - Mr. Hill 21. apr 2009 kl. 13:20 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Turisme i Bergen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. apr. 2019 kl. 06:00 (CEST)[svar]