Diskusjon:Trond Giske/Arkiv1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

cand.mag[rediger kilde]

Burde helst differensiert mellom hva han har grunnfag og mellomfag i i sin cand. mag., men dette vet jeg dessverre ikke. Noen som vet? --SWA 26. jul 2006 kl.21:01 (UTC)

Jeg tror han ble valgt inn på tinget før han ble ferdig med cand. mag, men er ikke sikker. Dessuten er Anne Grethe Moe samboer og ikke ektefelle, dette har jeg rette opp

Trond Giske har samlet opp en cand. mag, men jeg vet ikke hvilke emner han har valgt.

Hvordan uttales navnet?[rediger kilde]

Det er visst to meninger her: "Giske" og "Jiske". I og med at det er et etternavn og egennavn kan man vel ikke bruke vanlige regler. Gips uttales "jips", mens gissel uttales med G-lyd. Det er vel ingen som sier "jir-stang" om gir-stang. Hvis jeg ikke husker feil uttaler Giske navnet med G og ikke J. Noen som vet mer? Robert Eliassen 7. apr 2008 kl. 12:13 (CEST)

Kom til å tenke på at ordet gir har to forskjellige betydninger avhengig av om første bokstav uttales med G- eller J-lyd. Så noen regel finnes vel neppe for etternavnet Giske. Det er vel innehaverene av navnet som vet best. En venn av meg uttaler order gebyr med J-lyd. Selv mener jeg det skal uttales med G-lyd, mens gebiss er jeg mer usikker på. Norsk er ikke enkelt. Har den største respekt for innvandrere som forsøker å lære språket. Robert Eliassen 2. mai 2008 kl. 20:53 (CEST)
/gebiss/ og /gebyr/ er riktig. På TV er det /giske/ som brukes mest. Jeg vet ikke hva han sier selv. H92 (d · b · @) 2. mai 2008 kl. 21:04 (CEST)
Navnet uttales "Jiske", fordi det kommer fra øya Giske utenfor Ålesund, som definitivt uttales med "j" og ikke "g". Dessuten er jeg en Giske selv, og hele familien sier "Jiske" (Det samme gjør NRK) -Johannes Dalen Giske

Tilbakestilt?[rediger kilde]

Hvorfor ble bidraget mitt tilbakestilt? - Daimonion

Vil si at innholdet i bidraget er så lite og ikke viktig, at man ikke trenger å skrive det. Som konstituert statsråd for departementet så er det ikke så veldig mye han kan gjøre for å løse konflikter som har pågått over lang tid. Laaknor 28. mar 2009 kl. 12:34 (CET)
OK, takk. (Men det passet jo fint der ved siden av Valla-linjen?) Daimonion 29. mar 2009 kl. 19:22 (CEST)