Diskusjon:Tistedalsdrapene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eldre innlegg[rediger kilde]

Bruken av 'rovmord' i denne artikkelen er under einkvar kritikk!

Skjønner ikke helt det. Det er vel ingen tvil om at drapene ble begått i den hensikt å rane ofrene, hvilket er det rovmord betyr. Cnyborg 16. mar 2009 kl. 20:06 (CET)

Identifisering av drapsofre[rediger kilde]

Hvis drapsofrene skal identifiseres trengs en klar argumentasjon for hvorfor dette er nødvendig. — Jeblad 7. jun 2009 kl. 15:01 (CEST)

Nå hører Tistedalsdrapene til en av de aller mest omtalte kriminalsakene i norsk etterkrigshistorie. Media fulgte saken løpende fra dobbeltdrapet i september 1991 og frem til dom forelå i april 1994. Drapsofrene ble fra første stund omtalt med navn i samtlige massemedier, og du finner også navnene i senere bokpublikasjoner. Deres navn er derfor grundig innarbeidet og å anse som allment kjent. Det er også slik at de fleste artikler på norsk Wikipedia om drapssaker oppgir navnene på drapsofrene. Jeg kan ikke se at det i nettopp denne saken skulle foreligge hensyn som tilsier at drapsofrene bør anonymiseres. Generalstaben 7. jun 2009 kl. 15:44 (CEST)
Vi omtaler bare unntaksvis ofrene med navn. Når jeg sjekket noen av disse navnene så gir de ikke treff på nettet. Det indikerer at det nok ikke er helt enkelt å navngi dem. — Jeblad 7. jun 2009 kl. 15:47 (CEST)
Jeg kan ikke se at det i nettopp denne saken skulle foreligge hensyn som tilsier at drapsofrene bør navngis. Og siden hovedregelen er at ikke navngir ofrene, syns jeg det trengs en klar argumentasjon for det. Hva tjener artikkelen på å navngi disse? — the Sidhekin (d) 7. jun 2009 kl. 16:14 (CEST)
Javel, så står jeg alene på barrikadene og må handle på egenhånd, selv om jeg hadde håpet å slippe å delta i redigeringskrig. Jeg sletter navnene igjen, fordi ofrenes navn ikke er avgjørende for sakens natut, og den drapsdømtes navn fordi han nå er utenfor murene og må få en sjanse til å tilpasse seg samfunnet. TorSch 20. jun 2009 kl. 21:43 (CEST)

For min del er det ikke mer å si ut over det som allerede er sagt. Ikke skal jeg engasjere meg mer i det som skjer med denne artikkelen. Andre får bedømme om det å slette mine bidrag er rette måten å vise respekt for den tid og det arbeid jeg har lagt ned her. I alle fall er jeg blitt overbevist om at det heretter ikke bør komme flere bidrag fra min hånd, heller ikke på andre artikler på Wikipedia. Det var mer å skrive, mer som gjerne skulle vært gjort, men det får heller publiseres gjennom andre kanaler. Så da setter jeg her og nå punktum for 37 måneders historie. Generalstaben 21. jun 2009 kl. 15:23 (CEST)

Det er mildt sagt underlig å se at noen påstår at ofrenes navn ikke har noe med saken å gjøre. Nuvel, jeg tror jeg holder meg til den engelskspråklige artikkelen om saken, som er mer informativ og presis, og inneholder lite fjas og fjås.