Diskusjon:Tinfoss Jernverk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Her er en «feil»: Firmaet Tinfos ble nok stiftet i 1910, men var da på et helt annet sted. De kom østfra og etablerte seg på Øyestranda en gang i 1960-årene? (De kom svært beleilig, siden papirmasseproduksjonen ved Rafossen (Trælandsfoss) ble lagt ned omtrent samtidig). Hvordan det er gått med resten av firmaet, vet jeg ikke - det må graves ut. Produksjonen i dag er ferrosilisium - og spillvarmen blir brukt til oppdrett av fisk - og levering av fjernvarme til bedrifter i nabolaget. --Bjørn som tegner 12. jul 2007 kl. 12:05 (CEST)

Ja, Tinfos ble etablert ved elva Tinnå, eller Tinnelva, og ny virksomhet ble etablert på Notodden samtidig som de begynte å importere manganmalm. Det er altså ikke flyttet langt. Produksjon av jern fra Langøygruvene i Kragerø stanset men produksjon av støpejern og manganlegeringer har altså blitt videreført i de nye smelteverkene. --SOA 12. jul 2007 kl. 12:30 (CEST)
Ser det går bra nå! (Din kommentar kom nettopp i veien for denne kommentaren) Blir nok god artikkel etterhvert. ;-)--Bjørn som tegner 12. jul 2007 kl. 12:33 (CEST)