Diskusjon:Thaksin Shinawatra

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjerning av en tag, som ikke har en klar referanse.[rediger kilde]

Jeg mener at det ikke er galt å referere til vedkommende ved hans etternavn, siden «vi» i stor grad ikke befinner oss i Thailand. Og en annen grunn er at denne teksten ikke er skrevet på thailandsk.

(Der hvor denne artikkelen refererer til vedkommende ved fornavnet «Thaksin», så kommer jeg ikke til å foreta meg noe, hvis fornavnet redigeres bort.)

Uansett, jeg ser ikke helt hvorfor norsk-talende eventuelt skal påtvinges til å referere til vedkommende ved hans fornavn, i en artikkel på norsk, som skrives i en sammenheng som ikke «skjer» innenfor Thailands grenser, i utgangspunktet.

I tillegg så var tag'en referanseløs. Men hovedpoenget er at dette dreier seg om en tekst på norsk, som ikke påviselig er skrevet innenfor Thailands grenser, i tillegg til at dette nettstedet ikke påviselig holder til i Thailand. Spøkelse 20. mai 2010 kl. 12:09 (CEST)[svar]

Dersom du har noen innsigelser mot bruk av denne malen, så foreslår jeg at du tar den opp til sletting, fremfor bare å fjerne den fra denne ene siden.
Slik malen er formulert, sier den ikke noe om at man kalle personen Thaksin, men den informerer om hva som er personnavn og familienavn. Den gir altså brukere nyttig informasjon: Flere øst-asiatiske land har den skikken å sette familienavnet først; denne skikken finnes ikke i Thailand, og slik blir leser informert om at når Thaksin refereres til som Thaksin, er det ikke fordi Thaksin er familienavnet hans, men fordi det er slik thailandsk navneskikk er.
Når det gjelder referansen du etterspør, er den artikkelen thailandsk navneskikk som malen lenker til.
Det er, dessverre, ingen klare regler for utenlandske navnekonvensjoner på Wikipedia. F.eks. har vi en artikkel om Mao Zedong, selv om han i henhold til norsk navneskikk egentlig er Zedong Mao. Det samme kan sies om Kim Jong-il, på norsk Jong-il Kim. På den andre side omtaler vi Abe Shinzo i henhold til norsk navneskikk som Shinzo Abe.
Jeg forstår at du mener at vi bør oppgi alle navn som «norske», og referere til personer som om de var norske, altså med personnavn først og deretter familienavn, og alltid referere til dem med etternavn. Personlig er jeg uenig i dette, og mener at det beste er å følge lokal navneskikk. V85 20. mai 2010 kl. 23:06 (CEST)[svar]
Inntil videre setter jeg malen inn igjen. Hvis vi etter videre samtale finner ut at den er unødvendig, så kommer den selvsagt til å fjernes igjen. V85 28. mai 2010 kl. 09:02 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Thaksin Shinawatra. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. mar. 2022 kl. 04:56 (CET)[svar]