Diskusjon:Tettemelk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva vet vel store norske om tettemelk eller "tættemelk"? Man må vel ha lov å spre kunnskap om gamle tradisjoner hvis disse skal kunne holdes i hevd.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 78.26.12.154 (diskusjon · bidrag) 12. jul 2008 kl. 22:29 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Sniler/snegler[rediger kilde]

Den referansen som brukes synes jeg ikke holder: «"Men bruk av tettegras og sniler eg hev høyrt at dei på Strilelandet skulle bruke en liten grå sile til tette, tettegubbe, men eg trur ikkje det er sant," skriv Petrine Meland frå Nordfjord.» Det er altså ei som mener å tro å kanskje huske at noen har fortalt at noen kanskje brukte sniler, eller...? Candyman777 13. jul 2008 kl. 11:02 (CEST)

Referansen gjelder og er til å stole på, og artikkelen her på Wikipedia sier jo ikke noe mer sikkert enn det som står i referansen. Om man skal betvile snegler, så må man betvile tettegras. Jeg har hørt om produksjon ved hjelp av begge før jeg leste den referansen, og da bør Wikipedia ha med disse opplysningene! Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.248.31 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg løste det v hj a «folklore», etter å ha lagt inn noe om de forsøk som var gjort iflg Store Norske. Det er mere spennende å høre om det hvis noen både lager tettemelk på den beskrevne måten - og drikker den. Rapport fra evt overlevende avventes - men vi behøver ikke slette saken, synes nå jeg. Men jeg akter ikke å smake - det holder med Biola. Bjørn som tegner 13. jul 2008 kl. 16:38 (CEST)

Ja, det høres bra ut. Jeg akter heller ikke smake, det er visst nærmest som seigt slim å regne!! Har hørt om en kar innerst i Gullesfjorden på Hinnøya som drakk avsindig mye tettemelk med snegler!! Han ble kalt "Tettegubbe" på folkemunne både der og i Sigerfjordtraktene, og levde visstnok til han var nesten hundre. Men han var en gammel kar allerede på 60-tallet, så han er nok forsvunnet nå. Forøvrig kan man jo høre med Rørosmeieriet om mer fakta rundt melka og de gamle produksjonsmetodene, kanskje de vet om noen som drikker eller drakk tettemelk framstilt på den omdiskuterte gamlemåten.. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.248.31 (diskusjon · bidrag) 13. jul 2008 kl. 16:49 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Nettside[rediger kilde]

Jeg har funnet en nettside om temaet, og der er det flere som har kjennskap til å lage tettemelk av tettegress. Dere burde ikke beskrive det som nytteløst eller folklore, når mange har erfart at det er sånn det ble gjort eller har klart å lage det selv. http://www.biologforeningen.org/enbiolog/topic.asp?TOPIC_ID=11782 Dette usignerte innlegget ble skrevet av 188.113.69.37 (diskusjon · bidrag) 6. jan. 2016 kl. 11:44 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Ikke et vondt ord om det å finne kilder, men den påviste nettsiden har tross alt ligget som en referanse [#10] på Wikipedia-artikkelen i seks og et halvt år, uten at noen har våget å tolke den som en endelig konklusjon. 178.232.180.114 6. jan. 2016 kl. 17:18 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tettemelk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 09:39 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tettemelk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. mar. 2023 kl. 02:57 (CET)[svar]