Diskusjon:Terra-skandalen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bra den er igang![rediger kilde]

Veldig bra,skal bidra med underartikler, kan f.eks starte på Sverre Leiro og annet. Nå gjelder det å få den på forsiden. Skal bli morsomt å se hvor lang tid det tar før den er på 10 på topp på Google. mvh - Ulf Larsen 25. nov 2007 kl. 12:00 (CET)

Det er mye å ta av, jeg hadde litt mer på PC-skjermen, men fikk strømbrudd... Får prøve å finne igjen referansene og lagre litt oftere. Hva mener du om å navngi de aktuelle, og omplasserte meglerne, det er gjort i mange av avisartiklene ser jeg, men er det noe vi bør gjøre? mvh, Apple farmer 25. nov 2007 kl. 13:03 (CET)
Om vi er i tvil kan vi vel vente med det til støvet legger seg, men ihvertfall en av de (uten å huske navnet) var vel såpass sentral og samtidig med tidligere uheldige disposisjoner at han muligens kan nevnes. Men det absolutt mest interessante er jo prosessen som gjør at kjedelige og solide norske kommuner ender opp med å investere i noe som er svært spekulativt. Det ble jo i 2001 gitt en dispensasjon fra kommuneloven som jo bidro til å «åpne slusene», støttet av tilgjengelige kraftinntekter. Det kan vel også med fordel lages en time-line på slutten av artikkelen, altså tilsvarende noe som det jeg har gjort i artikkelen om de hvite bussene. mvh - Ulf Larsen 25. nov 2007 kl. 13:11 (CET)

Flytting av Terra-skandalen til Terra-saken uten forutgående diskusjon[rediger kilde]

Jeg ser at brukeren Sparepart etter kun noen få redigeringer har gått inn og Terra-saken til hovedoppslag og Terra-skandalen til omdirigeringsside uten noen forutgående diskusjon. På Google gir -skandalen ca. 156 000 treff, mens -saken får ca. 131 000 treff. Den omtales således oftest som Terra-skandalen og bør etter min mening fortsatt gjøre det på wp:no også. Det er også det som er brukt under Aktuelt-seksjonen på forsiden. Ingen stor sak, men jeg mener den skal flyttes tilbake. mvh, Apple farmer 28. nov 2007 kl. 22:58 (CET)

Selvsagt skal den flyttes tilbake. Dette har vi også diskutert på din brukerside. Mvh Tpb 28. nov 2007 kl. 23:03 (CET)
Kanskje ikke helt selvsagt, men jeg kan moderere meg til at dette er min mening. Tpb 28. nov 2007 kl. 23:04 (CET)
Støtter at den bør hete Terra-skandalen. mvh - Ulf Larsen 29. nov 2007 kl. 08:17 (CET)
Siden bør flyttes tilbake til terra-skandalen! Ulf Larsen 29. nov 2007 kl. 11:02 (CET)

Har nå flyttet tilbake til Terra-skandalen, dersom noen fremdeles mener den skal hete Terra-saken får de argumentere her. Ulf Larsen 29. nov 2007 kl. 14:46 (CET)

I leksikalsk sammenheng bør man i vid utstrekning unngå formuleringer som er ladet, det være seg positivt eller negativt. Selv om man i pressen omtaler saken som en skandale (og for mange oppfattes som nettopp det), mener jeg saken bør omtales i mer nøytrale vendinger. Støtter derfor at artikkelen flyttes til Terra-saken. --Lipothymia 4. des 2007 kl. 10:16 (CET)

Enig med Lipothumia. Kan også vise til at en sak som i mange medier var kjent som Valla-skandalen på Wikipedia heter Kontroversen rundt Gerd-Liv Valla i 2007. Reinhard Heydt 4. des 2007 kl. 10:34 (CET)

Jeg mener fortsatt at skandalen bør omtales nettopp som det, selv om jeg ikke er fremmed for å endre det når vi får den endelige fasiten. Det er uansett ikke noen fare med at den står slik den gjør enn så lenge, det er en omdirigering fra Terra-saken allerede. Den vanlige bruker vil ikke se noen særlig forskjell uansett, det er bare vi som skriver som legger merke til at det er en omdirigering. Poenget må da være å bruke titler som gjør at folk kan finne rett artikkel kjapt. I så måte synes jeg ikke Kontroversen rundt Gerd-Liv Valla i 2007 er noe eksempel til etterfølgelse, heldigvis kan man finne den ved å gå til Valla-saken, det er neppe mange som søker etter artikkelens tittel.
Forøvrig vil jeg oppfordre til å bidra mer på selve artikkelen enn å bruke tiden til å diskutere om det skal hete sak eller skandale. Det er massevis å ta av hver eneste dag. Eksempelvis kunne det skrives et avsnitt om at stemningen i media til en viss grad har blitt mer kritisk mot kommunene, med kommentar-artikler med titler som "Kommunene fortjente å tape" (fritt etter hukommelsen). Det kunne også vært skrevet separate avsnitt om hver av de åtte kommunene, siden det er forskjell på investeringene som er gjort, og når de ble gjort. mvh, Apple farmer 5. des 2007 kl. 09:06 (CET) (som skal skrive mer, men ikke har tid akkurat nå, skal ut og se på løsdriftfjøs og melkerobot)


skyldspørsmål og politikk[rediger kilde]

Høyrer Gjermund Hagesæter sine uttalelsar om Kristin Halvorsen heime her? NA24 Kristin har skylda Mannen står også bak gullkornet skatteparadis gir sunn konkurranse. Han er finanspolitisk talsmann i FrP, om nokon lurer på relevansen. (Skjønt, FrP burde kanskje sjå seg om etter ein annan kandidat på dette feltet.) Ellers er det her ei interessant utlegging om korfor så mange av desse kommunane er AP styrte. Har den eine ordføraren rett i at det berre er meir naturleg med ein ap-ordførar i ein industrikommune med vasskraft? --Krekling 3. mar 2008 kl. 22:07 (CET)

Hedgefond[rediger kilde]

Så vidt meg bekjent ble det ikke investert i hedgefond men i diverse strukturerte kredittfond -- Collateralized Debt Obligation. Har rettet artikkelen på det punktet.

"Skandale"?[rediger kilde]

Er det ikke en smule uencyklopedisk og subjektivt å kalle det Terra-skandalen? Dette er skjemmende. Et leksikon skal være nøytralt.

Balubabuba 22. jan 2011 kl. 20:31 (CET)

Spørsmålet ditt blir diskutert to avsnitt leger oppe på denne siden. 3s 22. jan 2011 kl. 20:35 (CET)
Diskutert, men ikke avklart. Et leksikon bør ikke bruke så sterke og førende uttrykk. Selv legger jeg stor vekt på objektivitet, og skriver helst Terra-saken.
Balubabuba 22. jan 2011 kl. 20:38 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Terra-skandalen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 09:26 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Terra-skandalen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. apr. 2021 kl. 01:40 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Terra-skandalen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. jun. 2021 kl. 05:21 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Terra-skandalen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. apr. 2022 kl. 03:24 (CEST)[svar]