Diskusjon:Taktisk politienhet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Her må det være noe rot... Slik jeg har forstått det så gjelder artikkelen "spesialstyrke" militære divisjoner, mens taktisk politienhet er divisjoner innad politiet... Men da er det mange artikler som er feilkategorisert. Flere av de artiklene som ligger under Kategori:Taktiske politienheter tilhører jo militæret. Jeg var innom den engelske wikipedia-en, og der er ikke SWAT listet som en spesialstyrke i USA, mens andre spesialstyrker innen politiet i andre land er listet. Kan noen forklare, evt. si at de ikke har peil så jeg veit noen i det hele tatt gadd lese..? Spesialstyrke-artikkelen bør vel egentlig inkludere politidivisjoner også, men hvorfor flettes de ikke? Hvorfor har vi to? GoogleMe 31. mai 2007 kl. 23:52 (CEST)[svar]

Godt spørsmål, men trolig lite å få av 100% klare svar. En del land har gjort uheldige erfaringer med militære tropper brukt mot «indre fiender» (her i landet hadde vi Menstadslaget), som gjorde at lovgivningen skiller ganske sterkt. Jeg tror de mest ekstreme landene opererer med fire grader av politi- og militærmakt for ikke å havne i det uføret.
Dermed får en også større og mindre grad av klarhet i hva som er «indremedisin» og hva som kun kan brukes utad. (Var det Wehrmacht eller Bundesamt som sto for gisselfrigjøringen i Kinshasa?). Men jeg støtter tanken om å reservere politi-titler for politi, og andre ord for militæret. Men siden der er mange uklare tenkere både her og «der», kan det bli jobbigt å få alle til å forholde seg likt. Men lykke til! --Bjørn som tegner 1. jun 2007 kl. 00:09 (CEST)
"Lykke til"... Tror ikke jeg kommer til å starte med dette ettersom jeg ikke har peil på dette, jeg bare stusset over disse tingene. Grunnen til at jeg la merke til startet med at noen legger til SWATs interwiki-lenker her. Da jeg skulle finne den riktige så fant jeg ut at det eksisterte to artikler på wikipedia. Først trodde jeg de var om det samme, men da jeg fant ut at SWAT ikke var listet som en spesialenhet på den engelske siden skjønte jeg "ingenting". GoogleMe 1. jun 2007 kl. 00:43 (CEST)