Diskusjon:Tøyen stasjon (jernbane)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er litt usikker på om denne bør flyttes til holdeplass, ettersom Tøyen var stasjon i sikkerhetsmessig forstand i 70 år (fra 1904 til 1974. Det kommer litt an på om vi skal beskrive stasjonene ut fra dagens status eller historisk status. Dersom vi tar utgangspunkt i dagens status, må flere hundre stasjoner flyttes og døpes om ettersom de ikke lenger er "stasjoner". Hva syns andre?

Mvh Etnoerik 22. jul 2007 21:40 (CEST)

Vanlig praksis er at stasjonen fortsatt blir kalt stasjon etter at den har blitt lagt ned eller blitt nedgradert til holdeplass. En grunn til dette er at stasjonen ofte fortsetter å bli kalt "stasjon" i lokalmiljøet, selv om det formelt er en holdeplass.--Kristoffer hh (diskusjon) 10. mar 2013 kl. 17:45 (CET)

Stasjon vs Holdeplass[rediger kilde]

Siden det tydeligvis er en distinkt forskjell her: noen som kan definere hva som skiller en stasjon fra en holdeplass (gjerne i Jernbanestasjon og/eller Holdeplass (jernbane) e.l.)? -- Gsv 4. jan 2008 kl. 15:53 (CET)

En jernbanestasjon er mye større enn en holdeplass. Enkelt forklart har en jernbanestasjoner ofte venterom med betjening (kiosk) og muligheter for togkryssing på enkeltsporede strekninger.--Kristoffer hh (diskusjon) 10. mar 2013 kl. 17:45 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tøyen stasjon (jernbane). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. jul. 2023 kl. 05:21 (CEST)[svar]