Diskusjon:Synergy WorldWide

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ønsker å stille spørsmål ved om det er riktig at det skal ligge under Portal: alternativ behandling og i kategori "Selskaper innen alternativ behandling". Selskapet driver ikke med alternativ behandling, men helsekost/ kosttilskudd.

Eneste relevans er at enkelte alternative behandlere kan gi råd om kosttilskudd, men de gir også råd om trening, kosthold og andre livsstilsendringer der det er ganske åpenbart at dette ikke havner under kategorien og portalen selskapet ligger med i artikkelen.

IAMContento (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 23:13 (CET)[svar]

Det som gjør at selskaper som Synergy WorldWide havner under kategorien alternativ behandling er at det selges kosttilskudd som tilskrives helseeffekter uten dokumentasjon. Ta eksempelet med hvordan kosttilskuddet DetoxPlus markedsføres:
Our bodies produce waste that must be eliminated. Cleansing the bowel and the blood of toxins is essential to a healthy lifestyle. Detox Plus features 31 highly specialized herbs that have been carefully selected for their ability to cleanse and detoxify the bowel and internal organs of the body.
Dette er klassisk pseudovitenskapelig retorikk som går igjen i alternativbransjen. ---- cavernia -- (diskusjon) 9. des. 2016 kl. 09:16 (CET)[svar]

For ordens skyld, DetoxPlus er ikke et produkt som selges i Synergy, men jeg lar denne ligge inntil videre. Forklaringen er ok selv om kosttilskuddprodusenter aldri vil ha mulighet på samme måte til å skaffe seg patent på et virkestoff, og med det vil den type dokumentasjon som legges til grunn for farmasøytiske preparater aldri bli produsert av økonomiske årsaker. Det er med det noe feilaktig å forvente dette fra en kosttilskuddprodusent. Synergy har mye dokumentasjon på produktene sine, men med det nevnte vil aldri dette være på det nivået som jeg regner med du sikter til med dokumentasjon. Samtidig er det som regel ikke publisert, men brukes til patentsøknader på formuleringer og sammensetninger. Dette betyr naturligvis ikke at de har en god effekt for mange, og det er også med det en uheldig fremstilling da "helsepåstander uten dokumentasjon" kan for mange fremstå slik at produktene ikke har effekt. Men det er korrekt dersom man legger dobbeltblind randomiserte placebokontrollerte studier til grunn for "dokumentasjon" IEContento (diskusjon) 9. des. 2016 kl. 23:11 (CET)[svar]

DetoxPlus markedsføres i selskapets offisielle nettbutikk. Det virker som om du blander sammen begrepene patent og dokumentert effekt. Det er mange lignende selskaper som har patenter, bl.a. LifeWave og Asea, men det er fortsatt ingen forskning som dokumenterer (positiv) effekt av produktene deres. Du skriver at du er redd for at det skal fremstå slik at produktene ikke har effekt, men med det dokumentasjonsgrunnlaget som finnes så er jo dette en helt naturlig konklusjon, og bevisbyrden for å endre det ligger på selskapet. Nature’s Sunshine Products omsetter for flere milliarder i året, så argumentet om at det er økonomien som stopper dem blir litt søkt. Synergy Worldwide gikk også høyt ut i fjor med en pressemelding om banebrytende forskning på ProArgi+, men studien man henviser til er ikke gjort på ProArgi+, heller ikke annet kosttilskudd, men på betydningen av fysisk aktivitet i forebygging av sykdom. Dette er også et kjennetegn på alternativbransjen at man henviser til forskning som konkluderer med noe helt annet enn det man hevder og spekulerer i at de som leser disse artiklene ikke tar seg bryet med å lese studiene. ---- cavernia -- (diskusjon) 10. des. 2016 kl. 10:36 (CET)[svar]

Forslag til mindre endring av tekst[rediger kilde]

"Selskapet har siden 2000 distributert produkter av det NASDAQ-registrerte selskapet Nature's Sunshine Products."

til

Selskapet ble i 2000 kjøpt i helhet av det NASDAQ-registrerte selskapet Nature's Sunshine Products og distribuerer produkter som er produsert og utviklet av Nature's Sunshine Products.

Evt med link til NASDAQ-oppføringen? http://www.nasdaq.com/symbol/natr

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Synergy WorldWide. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. feb. 2018 kl. 14:03 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Synergy WorldWide. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. mar. 2018 kl. 08:53 (CET)[svar]