Diskusjon:Svartedauden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Artikkelen slik den er i dag virker noe «rotete». Avsnittene synes å overlappe hverandre. Sen svenske artikkelen er blitt merket med «utmerket», men heller ikke den er fullkommen. I den norske artikkelen burde etter innledningen være i hverfall følgende avsnitt. Sykdomsforløp, Spredning, Årsak (med ulike teorier om bakterie eller virus), Samfunnskonsekvenser, Datidens teorier om pesten, Pesten i Norge (med virkninger).--Friman 19. sep 2006 kl. 22:26 (UTC)

Ingressens første setning, Svartedauden er den største katastrofen verden har opplevd i fredstid er som skrevet av en VG-journalist, og har etter min mening ikke noe å gjøre på wikipedia Rkarlsba 1. April 2007

Artikkelen bærer preg av manglende referanser (jf. den engelsk versjonen). Store deler av materialet synes å være tatt fra artikkelen Svartedauden verre enn antatt av Harald Aastorp fra nettsiden forskning.no, basert på en ny bok av historieprofessor Ole Jørgen Benedictow. I særdeleshet gjelder dette introduksjonen og avsnittene under overskriftene spredning, svartedauden i litteraturen og virusteori[1]. Caterpillar 10. august 2007

Jeg skal gå igjennom artikkelen og forbedre den når jeg har tid. Blant annet er det flere gamle og utdaterte forestillinger som må redigeres.--Peulle (diskusjon) 5. des 2012 kl. 17:34 (CET)

Bedre kart ( svartedauden), med forståelig tekst[rediger kilde]

jeg kjenner ikke wiki så godt teknisk http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Pestilence_spreading_1347-1351_europe.png

dog det er tysk av simon

Det er mulig å oversette kartet og bruke det her. --Finn Bjørklid (diskusjon) 5. des 2012 kl. 13:11 (CET)

Oslo domkirke??[rediger kilde]

«I februar 1349, altså før pesten kom til Bergen, ble det opprettet et alter for st. Sebastian i det som i dag er Oslo domkirke.» Her må det være tale om Halvardskirken i Gamlebyen. Som den gang var Oslos domkirke. Oslo domkirke (Vår Frelsers kirke) ble bygd tre hundre år senere enn dette! Hilsen Colliekar (diskusjon) 1. aug 2013 kl. 16:03 (CEST)

Jeg har endret artikkelen vedrørende ovenstående og lagt til en bok i litteraturlisten der dette er beskrevet. Der kan det se dessuten ut som det beskrevne alteret ble bygd i 1350, og ikke i 1349. Mvh. M14 (diskusjon) 1. aug 2013 kl. 23:28 (CEST)

Tekst etter kategoriene[rediger kilde]

Det ligger en stor mengde tekst skjult etter kategoriene. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 7. nov. 2016 kl. 20:24 (CET)