Diskusjon:Svartedauden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Artikkelen slik den er i dag virker noe «rotete». Avsnittene synes å overlappe hverandre. Sen svenske artikkelen er blitt merket med «utmerket», men heller ikke den er fullkommen. I den norske artikkelen burde etter innledningen være i hverfall følgende avsnitt. Sykdomsforløp, Spredning, Årsak (med ulike teorier om bakterie eller virus), Samfunnskonsekvenser, Datidens teorier om pesten, Pesten i Norge (med virkninger).--Friman 19. sep 2006 kl. 22:26 (UTC)

Ingressens første setning, Svartedauden er den største katastrofen verden har opplevd i fredstid er som skrevet av en VG-journalist, og har etter min mening ikke noe å gjøre på wikipedia Rkarlsba 1. April 2007

Artikkelen bærer preg av manglende referanser (jf. den engelsk versjonen). Store deler av materialet synes å være tatt fra artikkelen Svartedauden verre enn antatt av Harald Aastorp fra nettsiden forskning.no, basert på en ny bok av historieprofessor Ole Jørgen Benedictow. I særdeleshet gjelder dette introduksjonen og avsnittene under overskriftene spredning, svartedauden i litteraturen og virusteori[1]. Caterpillar 10. august 2007

Jeg skal gå igjennom artikkelen og forbedre den når jeg har tid. Blant annet er det flere gamle og utdaterte forestillinger som må redigeres.--Peulle (diskusjon) 5. des 2012 kl. 17:34 (CET)

Bedre kart ( svartedauden), med forståelig tekst[rediger kilde]

jeg kjenner ikke wiki så godt teknisk http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Pestilence_spreading_1347-1351_europe.png

dog det er tysk av simon

Det er mulig å oversette kartet og bruke det her. --Finn Bjørklid (diskusjon) 5. des 2012 kl. 13:11 (CET)

Oslo domkirke??[rediger kilde]

«I februar 1349, altså før pesten kom til Bergen, ble det opprettet et alter for st. Sebastian i det som i dag er Oslo domkirke.» Her må det være tale om Halvardskirken i Gamlebyen. Som den gang var Oslos domkirke. Oslo domkirke (Vår Frelsers kirke) ble bygd tre hundre år senere enn dette! Hilsen Colliekar (diskusjon) 1. aug 2013 kl. 16:03 (CEST)

Jeg har endret artikkelen vedrørende ovenstående og lagt til en bok i litteraturlisten der dette er beskrevet. Der kan det se dessuten ut som det beskrevne alteret ble bygd i 1350, og ikke i 1349. Mvh. M14 (diskusjon) 1. aug 2013 kl. 23:28 (CEST)

Tekst etter kategoriene[rediger kilde]

Det ligger en stor mengde tekst skjult etter kategoriene. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 7. nov. 2016 kl. 20:24 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Svartedauden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. apr. 2019 kl. 17:42 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Svartedauden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. apr. 2019 kl. 22:46 (CEST)