Diskusjon:Osloregionen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Diskusjon:Stor-Oslo)
Hopp til navigering Hopp til søk

Flettes. Osloregionen bør få høre med til denne artikkelen. --SOA 8. mar 2007 kl. 15:34 (CET)

Hvilken Osloregion?[rediger kilde]

De to-tre første setningene + kartet hører heller med i artikkelen Tettstedet Oslo. SaraS 10. apr 2007 kl. 18:59 (CEST)

Her bør det være en kildehenvisning til den offentlige myndighet som har fastsatt utstrekningen og noen ord om i hvilken sammenheng Stor-Oslo og regionen brukes. Helge Høifødt 8. jul 2007 kl. 11:19 (CEST)
Det savnes, ja. Særlig "Stor-Oslo-regionen" trenger referanse. Btd 13. jul 2007 kl. 10:21 (CEST)
Lagt til referanser til Hovedstadsmeldingen hvor Kommunal- og moderniseringsdepartementet skiller mellom forskjellige enheter som gjerne kalles for Osloregionen. Dette gjør det enklere å skille mellom bykommunen Oslo, tettstedet Oslo, Oslo og Viken, Hovedstadsregionen (ikke konkret definisjon men ettersom Stortingsmeldingen inkluderer dette sitatet: "Det gis ikke en fast definisjon av begrepet – men det kan assosieres både med Oslo tettsted og med Storbyregionen Oslo" så mener jeg at jeg har skrevet så konkret som mulig), Stor-Oslo som definert i Storbymeldingen, Samarbeidsalliansen og Østlandet. Worldlydev (diskusjon) 29. aug. 2020 kl. 17:29 (CEST)

Folketall - fra når?[rediger kilde]

Artikkelen består av mange tall for befolkning. Kildene bør angis, det skulle være enkelt merd lenking til ssb.no. Over tabellen bør det opplyses hvilket tidspunkt tallene gjelder for. For Oslo er det oppgitt 521 000 innbyggere, mens tyallet 1. april i år er 551 000. Brukes det meget gamle tall, eller er det en feil, eller en bruk av tall jeg ikke forstår? Helge Høifødt 5. nov 2007 kl. 18:41 (CET)

Har vært etterspurt kilde for den tabellen en god stund nå. Den burde fjernes hvis det ikke kommer på plass referanser. Btd 12. nov 2007 kl. 17:40 (CET)
Har oppdatert tabellen med moderne tall, henvisning til SSB og oppdatert kommunene og fylkene etter kommune- og regionreformen. Worldlydev (diskusjon) 29. aug. 2020 kl. 17:29 (CEST)


Osloregionen?[rediger kilde]

Jeg stiller meg noe undrende til at andre større byregioner galant innlemmes i Osloregionen uten dokumentasjon eller rimelig begrunnelse i denne artikkelen. Skal man omtale en by med omland bør man følge visse kriterier, som eksempelvis at Oslos bykjerne utgjør nærmeste og viktigste bysenter for den overveldende del av befolkningen i området som inngår i definisjonen, og ligger innenfor rimelig pendleravstand. Hvis flertallet av befolkningen i en kommune har sin viktigste tilknytning til et annet større bysenter, eksempelvis Drammen eller Moss, bør disse rimeligvis ikke tas med. Mvh Lexicus 22. feb 2009 kl. 20:02 (CET)

Storbyregionene ble bestemt av Storbymeldingen i 2003. Moss og Drammensregionen er altså en del av Stor-Osloregionen. Men ikke en del av Stor-Oslo. Ettersom det er to forskjellige ting burde man i mine øyne hatt en artikkel for hver. Kjell Tore Engvik 14. jul 2009 kl. 18:19 (CEST)

Meningsytring: Her er det tydeligvis subjektive oppfatninger ute og går! F.eks. er Holmestrand i Vestfold som ligger 74 km og ca. 1 time fra Oslo knyttet inn under Osloregionen. Mens Hole kommune med tettstedene Sollihøgda (ca. 27 km og 24 minutter unna Oslo sentrum) og Sundvollen (ca. 41,5 km og 37 min. unna Oslo sentrum), samt Hønefoss by (55 km og 50 min. unna Oslo sentrum) med masse kontakt og haugevis av pendlere er utelatt fra "Osloregionen". Dette gjelder også for mange flere kommuner rundt Oslo som alle er nærmere Oslo enn f.eks. Holmestrand og Hof. Min oppfatning er at de som bor innenfor en times kjøring og innenfor en radius på 50 km fra Oslo sentrum kan til en viss grad (særlig innenfor pendlervirksomheten) kalles for Osloregionen, men selvsagt ikke i alle henseende fordi disse kommunene også er knyttet opp til sine egne lokalregioner og fylker. Dette usignerte innlegget ble skrevet av S.F.Storeng (diskusjon · bidrag) 20. jul 2009 kl. 16:24 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Du får ta det opp med Kommunal- og regionaldepartementet. Det er de som har bestemt disse regionene. Og selv om jeg personlig er enig med deg så må vi forholde oss til dem. Kjell Tore Engvik 20. jul 2009 kl. 18:24 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Osloregionen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2017 kl. 07:42 (CEST)