Diskusjon:Steinalderen i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anbefalt artikkel Steinalderen i Norge er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Steinalderen i Norge har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 42, 2005.

Ingen Literatur? "Næringsgrunnlaget": Røtter i Norge om Vortid? Di er kommet (efter språkhistorie. Rotte er en låneord.) med Vikingskibene sansynligvis ca 800 fra Frankrige (Ole Jørgen Benedictow: Svartedauen. (2002). Fingalo 31. jul 2006 kl.12:32 (UTC)

Kan det hende at du blander røtter med rotter? Jeg synes i hvert fall det høres merkelig ut at det ikke fantes røtter i Norge før ca. 800. Einar Myre 22. aug 2006 kl. 20:40 (UTC)

Kildehenvisning[rediger kilde]

I artikkelen hevdes at "Steinalderkvinnen stelte nok for familiens beste fra morgen til kveld, mens hun drev matauk ved siden av, som sanking og fisking". Det ville være interessant å se kildehenvisninger for denne informasjonen om kjønnsrollemønsteret.

Den amerikanske antropologen Helen Fisher sier: "Steinalderkvinnen slo seg stadig løs med skiftende partnere i buskene". Så de drev sikkert med mye mer enn husarbeid og matauk.--Harry Wad (HTM) 30. jul 2007 kl. 02:15 (CEST)

Hulemalerier[rediger kilde]

Det vises i artikkelen til at det ikke finnes hulemalerier i Norge??? Hva med Skår-Monsen hula i Brønnøy? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.213.106.15 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ja, nemlig. Det finnes minst et tjuetalls hellemalinger i hulelokaliteter, først og fremst i Nordland og i Nord-Trøndelag. Fjernet nettopp den der. Colliekar 11. mar 2011 kl. 18:18 (CET)

Utmerket?[rediger kilde]

Jeg stusser på at denne artikkelen regnes som utmerket. Den nevnte ikke skiferperioden som faktisk varte i to tusen år - den nevnte ikke Norges eldste bolig, som ligger ved Sumtangen og er åtte tusen år - eller at reinsdyrjakt var viktigste næring, eller det merkelige i at fangstfolket i Norge ikke brydde seg med å bygge solide boliger. Like etter istiden var klimaet røft nok, de kjente gufset fra breen hele tiden. Har fylt inn med opplysninger om dette. Kvent 17. aug 2009 kl. 16:23 (CEST)

En bør ikke være overrasket over at mobile jeger-sankere i steinalderen bodde i telt, ikke laftede tømmerhytter! Sjekk f.eks. innlandsinuitene i Alaska og tundraindianerne. Colliekar 11. mar 2011 kl. 18:43 (CET)
Og i det hele tatt - jeg synes ikke denne artikkelen fortjener å være utmerket. Den må rett og slett gjennom en kraftig opprydning. Jeg skal gjøre mitt beste. Men ikke i kveld. Hilsen Colliekar 11. mar 2011 kl. 18:50 (CET)
En kraftig omskriving må til for at dette skal være en utmerket artikkel. krg 12. mar 2011 kl. 11:35 (CET)
Alle artikler kan forbedres, også denne. Dersom noen ønsker der, er det svært velkomment.
Ellers bør det kanskje presiseres at artikkelen er Anbefalt, ikke Utmerket, og at den etter min raske vurdering fremdeles forsvarer status som Anbefalt. --M Haugen 12. mar 2011 kl. 12:01 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 11 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Steinalderen i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 21:32 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Steinalderen i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. sep. 2017 kl. 06:19 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Steinalderen i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. apr. 2019 kl. 13:37 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Steinalderen i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. mai 2019 kl. 19:42 (CEST)