Diskusjon:Steile og hjul

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Referanser[rediger kilde]

Jeg fant flere feil i artikkelen, og jeg lurer også på hvorfor det ikke finnes kilder eller referanser her. For da kunne jeg i det minste ha sjekket ut dem og sett om jeg ble noe klokere. Nåvel, jeg har egentlig ikke lov til å redigere «kontroversielle artikler», så den får vel bare være som den er... — Fyrsten (Ris og ros) 1. jul 2012 kl. 00:09 (CEST)

Hei Fyrsten! To ting; 1.) dette er vel ikke en kontroversiell artikkel og 2.) tror ikke at noen har nektet deg å redigere i «kontroversielle artikler» eller i andre. Når det er sagt; det er kjempefint om du kan finne kilder! Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 1. jul 2012 kl. 00:20 (CEST)
Hei Anne-Sophie. Jeg mener ikke å fornærme noen, men Wolfmann har selv funnet en del referanser i dag. Men jeg syntes allikevel at artikkelen ble altfor «human», da dette opprinnelig er en grusom straff hvor man blir torturert til døde, og pinen kunne vare i dagesvis. Dette fremgikk ikke av artikkelen slik den sto (så vidt jeg kunne se), så derfor tok jeg meg den frihet å oppdatere artiklene med delvis ny innledning, noen ekstra avsnitt med referanser og ny disposisjon, hvor barbariet virkelig kommer til sin rett.[1] Dessuten fjernet jeg noen selvmotsigelser, som sikkert kommer av at flere ulike redaktører har bearbeidet artikkelen tidligere.
Vi får håpe at det går bra, selv om det sikkert er kontroversielt å omtale grusomheter. I alle fall har jeg fått «smekk på fingrene» for det før, i andre artikler. Nåvel, alt ned til avsnittet «Torturmetoder» skal være gjennomgått og kildebelagt; flyttet forresten den norrøne ordforklaringen til et eget avsnitt Etymologi. Og nå er jeg lei. Så kan kanskje Wolfmann eller Anne-Sophie gå gjennom resten (fra og med Torturmetoder). Synes forresten det ble litt mye «bildegalleri» akkurat i den delen, og at teksten hoppet litt fra det ene til det andre, men jeg hadde ikke hjerte til å fjerne noe.
Tror kanskje denne kan bli en utmerket eller anbefalt artikkel med litt justeringer, eller hva mener dere? Mvh. — Fyrsten (Ris og ros) 2. jul 2012 kl. 03:23 (CEST)
Takk! Dette blir bra. Jeg forsøkte å rydde opp i bildeplasseringa uten å fjerne bilder eller gjøre dem så mye mindre. Jeg valgte også å sette Struensee-motivet øverst. Det viser et geografisk nært tilfelle og passer bedre med selve artikkeltittelen «hjul og steile». En god illustrasjon. Bildet er dessuten i farger. Det gjør seg som innledning til en fin artikkel. Wolfmann (diskusjon) 2. jul 2012 kl. 10:49 (CEST)


Kommentar: i artikkelen står det nevnt at man kunne bli utsatt for "pinefulle forhør" som en del av straffen. Det er feil da forhør er noe som skjer før straffen blir ilagt. Denne referansen til datidens språkbruk er derfor misvisende.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Steile og hjul. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 21:16 (CEST)[svar]