Diskusjon:Statsterrorisme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kvifor er det viktig å skriva at det er arabiske/muslimske land? Og kvifor er dei kristne landa Storbritannia og USA redigert ut? Lalsalaam 6. jan 2006 kl.12:21 (UTC)

Rainbow Warrior[rediger kilde]

Duffman etterlyste fleire kjelder som meinte Rainbow Warrior-senkinga var statsterroristisk. Den dåverande statsministaren Lange kalte det # ...a sordid act of international state-backed terrorism. * Source: M. King, Death of the Rainbow Warrior (1986), p. 202. [1] Kan nokon hjelpa meg med å omsetja det til norsk, så kuttar vi ut kva Greenpeace sa... Lalsalaam 6. jan 2006 kl.13:01 (UTC)

Kontroversiell?[rediger kilde]

Eg kan ikkje sjå at artikkelen slik den framstår no er kontroversiell. Lalsalaam 6. jan 2006 kl.15:09 (UTC)


"terrorisme utført av stater" vs "terrorvelde"[rediger kilde]

Terrorisme har i wikipedia-artikkelen nå begynt å få en noe tydeligere definisjon. Det er derfor problematisk at denne aritkkelen som en under-artikkel omfatter en mye videre bruk av begrepet også i form av såkalt "terrorvelde", dvs bruk av vold og frykt for kue (deler av) egen befolkning. Forskjellen ligger i om volden/terroren er rettet mot (egen) befolkning i seg selv, eventuelt for å skape en (ikke-)reaksjon hos denne - eller ment å skape en reaksjon i befolkningens ledelse eller noen andre enn ofrene selv. Det første er terrorvelde, mens det siste er terrorisme. Alenepaagata 18. jan 2010 kl. 21:22 (CET)