Diskusjon:Statistisk signifikans

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forskningsformidling[rediger kilde]

Denne artikkelen er skrevet som ledd i forskningsformidling ved Universitetet i Bergen. Forskere og studenter har skrevet artikkelen som ledd i den populære forskningsformidlingen som hører med i all god forskning. På vegne av Wikimedia Norge vil jeg berømme og takke Institutt for Informatikk, og seks stipendiater i bioinformatikk og molekylærbiologi, for deres eksemplariske bidrag til fri kunnskap i Norge. Mvh, Bjoertvedt 20. sep 2010 kl. 22:05 (CEST), sekretær i Wikimedia Norge.

Eksempelet nederst[rediger kilde]

...hadde gale tall. Trykker man run-knappen bak følgende link og scroller nederst ser man at av 4096 runder med 12 mynt/kron-kast er det 220 av dem som har ni stk mynt: Try it online! Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fusentast (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Rettet fra feil til ny feil. Tror vi trenger et nytt og bedre eksempel. Første del sier «minst 75%» som gir 5 positive utfall av 16 mulige. — Jeblad 22. aug. 2019 kl. 15:51 (CEST)[svar]

Ja, vær snill å fjern feil eksempler, det er 0.3125 og ikke 0.25. Se Binomisk fordeling, dvs: P(3) + P(4), hvor P(x) = C(4, x) * (0.5^x) * (0.5^(4-x)).