Diskusjon:Spanskrør

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Her mener jeg at det er en grov feil. Spanskrør lages av rattanpalmen (Calamus), se f.eks. en:Rattan. Det har ikke vært vanlig å bruke noe norsk navn på Arundo donax. Jeg mener å huske at den kun er omtalt under det vitenskapelige navnet i Store Norske Leksikon. Ved å søke litt på nettet fant jeg kun én webside der navnet «kjemperør» er brukt (http://biologi.uio.no/plfys/haa/system/monocot.htm). Dette er vel bare et forelesningsnotat, men navnet virker greit for meg.

Uansett bør artikkelen splittes i én artikkel om spanskrør, og én om Arundo donax (kjemperør?). Trurl 9. jul 2007 kl. 20:03 (CEST)

I følge Blyttia, tidsskrift for botanikere er spanskrør Arundo donax. Det er nevnt i artikkelen «Noen tar invasjonsarter på alvor», en bokanmeldelse av botanikeren Jan Wesenberg, Blyttia 66(2), 2008. side 120-122. Jeg skal spørre noen av mine botanikerkolleger senere i dag. Petter Bøckman (diskusjon) 7. jan. 2015 kl. 08:44 (CET)
Har snakket med botanikere. Spanskrør er Arundo donax, begrepet «kjemperør» er et nyere (alternativt) begrep, trolig påvirket av engelsk. Innholdet i denne artikkelen antyder at den burde ligge under Rotting, tilsvarende det engelske Rattan. Jeg har laget en egen artikkel (Rør (botanikk) for å matche den engelske Cane som denne artikkelen før lenket til.Petter Bøckman (diskusjon) 8. jan. 2015 kl. 21:05 (CET)
Jeg er ikke helt overbevist. SNL sier at spanskrør er laget av palmene i slekten Calamus og har ikke noe norsk navn på Arundo donax. Men gjør som du vil. Trurl (diskusjon) 8. jan. 2015 kl. 21:47 (CET)