Diskusjon:Skytterkonge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gode lister og portaler Skytterkonge er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Skytterkonge har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 33, 2021.

Liste over konger og dronninger[rediger kilde]

Har kopiert denne fra Landsskytterstevnet, har lyst til å fjerne den derfra og legge til litt annet innhold der.Apple farmer 18. mar 2007 kl. 16:34 (CET)

Jeg skjønner ikke helt denne fordelingen mellom sidenw for landsskytterstevnet og skytterkonge. Denne artikkelen beskriver landskytterstevnet langt bedre enn hva stevnets egen artikkel. Deler av informasjonen, som konkurranseform og historikk, synes jeg heller burde ligge under den artikkelen enn denne. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Oddsve (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Enig, har flyttet noe av infoen til hovedartikkelen om DFS.Sauer202 (diskusjon) 4. okt. 2017 kl. 17:50 (CEST)[svar]

Deltagerstatistikk[rediger kilde]

Ser at det i tabellen over skytterkonger/dronninger blir brukt litt forskjellige tall på deltagere, både påmeldte og faktisk antall som deltok. Eg meiner at det riktige må være antallet som faktisk deltok og ikkje antall som var påmeldt. Nokon som protesterer om eg forandrer dette?Ovesen (diskusjon) 19. aug 2012 kl. 15:08 (CEST)

Har endret en del av deltakerstatistikken. Jeg har tatt den fra boka "Landsskytterstevnet 120 år" av Aune m.fl. Der er så vidt jeg skjønner deltakere, og ikke påmeldte oppgitt. Om mine tall er mer korrekte enn de som sto her tidligere har jeg for så vidt ingen forutsetning for å si med sikkerhet. Har også lagt til en del resultater som har manglet fra samme boka. En liten generell kommentar: Før Landsskyterstevnet formelt ble arrangert første gang i 1893 etter stiftelsen av Det Frivillige Skyttervesen samme år ble flere såkalte Landsskytterfester arrangert. Disse som er nevnt i "LS 120" er:
1885 - Skarnes (vinner H Olsby, Fauchalmoen)
1886 - Steinkjer (vinner S. Olsen, Hamar)
1887 - Stavanger (vinner Olav O Helgetveit, Lunde)
1888 - Oslo (vinner Anton Gutu, Alfheim)
1889 - Trondheim (vinner H Olsby, Fauchalmoen)
1890 - Bergen (vinner ikke nevnt)
1891 - Gjøvik (vinner Kolbjørn Kvam, Oslo Østre)
1892 - Ingen arrangement i 1892, Norge arrangerte dette året Skandinavisk skytterfest i Oslo.--Ormstunge (diskusjon) 4. sep. 2014 kl. 09:55 (CEST)[svar]