Diskusjon:Skoggrense

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Skoggrensa i Troms er stort sett klart høyere enn 100-200 meter som det står i artikkelen. Det er kun på ytterste kyststrøk at den er under 200 meter. I Tromsø, som ligger langt nord i Troms, ligger skoggrensa på ca 400 meter. I indre Troms når den faktisk over 600 meter. Referanse: A. Moen: Vegetasjon. Nasjonalatlas for Norge (s 112-113).

Jeg syns forklaringen på den høyere skoggrensa i Jotunheimen er noe tvilsom. Fjellbjørk er vanlig i alle norske fjellområder. Det er vel heller snakk om massehevingseffekten - dvs at høye fjellområder gjør at det kan finnes skjermede områder selv høyt over havet ( i motsetning til enkeltstående fjelltopper).

Jeg synes det hadde vært kult om vi på denne sida kunne ha laget en tabell med oversikt over høyden på skoggrensa i utvalgte byer og steder i hele landet (og verden?). Vi skulle helst ha hatt med både den aktuelle og den klimatiske skoggrensa. Her i Bergen er f.eks. den klimatiske skoggrensa ca. 600 moh, mens den aktuelle kan gå så langt ned som 300. Det hadde være spennende å se hvordan dette er ellers i landet også. Så hva synes dere om det? Reconfirm2 18. jan 2009 kl. 21:51 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skoggrense. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. apr. 2018 kl. 00:55 (CEST)