Diskusjon:Skatt i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anbefalt artikkel Skatt i Norge er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Skatt i Norge har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 18, 2014.

Opprettet artikkel[rediger kilde]

Etter diskusjon på Diskusjon:Skatt#Splitte_artikkel er det konsensus for å flytte omtalen av det norske skattsystemet ut av Skatt og inn i en ny artikkel om Skatt i Norge. Jeg har derfor kopiert omtalen av Norge i nåværende versjon av «skatt» og limt den inn i «Skatt i Norge». Jeg tar sikte på å utvide artikkelen de nærmeste dagene. Carpalim 3. des 2010 kl. 19:48 (CET)

Bilde/statistikkforklaring+[rediger kilde]

Er et par grafer i teksten hvor forklaringen er lagt inn i bildet. Har du mulighet til å heller bruke {{legend}} og {{Legend linje}}. Gjør det enklere å bruke statistikken på flere språk og teksten blir i mer leselig størrelse.

Tror også med fordel at det kan legges inn litt flere lenker inn til andre dokumenter, at åpningsavsnittet kun lenker til norrønt språk blir feil.

Tabellen i avsnittet om #Skattenivå kan med fordel lenkes for å gjøre det til et startpunkt for videre lesning.

Er det nødvendig med så mange lenker til videre lesning (er blant annet to lenker til NOU 2003: 9 Skatteutvalget)?

Ellers en god artikkel etter rask gjennomlesning. Mvh Røed (d) 9. des 2010 kl. 22:50 (CET)

Jeg har merket meg {{legend}} og {{Legend linje}} og skal vurdere å bruke disse når jeg lager oppdaterte figurer for 2011. Jeg skal også forsøke å innarbeide de andre merknadene dine! Mvh, Carpalim 10. des 2010 kl. 19:03 (CET)

Mulig anbefalt artikkel?[rediger kilde]

Denne artikkelen er vel så omfattende og bra at den bør kunne nomineres til anbefalt?

En sak som kanskje bør nevnes er det spesielle norske regime mht boligskatt, f.eks som nevnt i denne artikkelen i Dagens Næringsliv. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 5. jul 2012 kl. 08:11 (CEST)

Jeg er enig i at artikkelen kan nomineres. Artikkelen ble opprettet ved at omtalen av det norske skattesystemet ble løftet ut av den generelle artikkelen om skatt, se her og her. Artikkelen skatt hadde på dette tidspunktet fått status som «Utmerket artikkel». Flyttingen innebar at halvparten av UA-artikkelen skatt ble flyttet til en egen artikkel om skatt i Norge. Artikkelen Skatt i Norge bygger mao. på teksten fra en UA-artikkel som deretter er videreutviklet.
Et mulig problem med artikkelen er at den inneholder en rekke data som fort kan bli foreldet. Disse er i det alt vesentligste samlet i tabeller. Jeg tror derfor det bør være relativt enkelt å holde disse oppdatert.
Når det gjelder boligskatt, så er dette nevnt under Skatt_i_Norge#Skatteutgifter_og_skattesanksjoner. Det kan ev. utdypes noe. Carpalim (diskusjon) 6. jul 2012 kl. 11:11 (CEST)

Noen raske kommentarer

  • Tror med fordel artikkelen kunne nevnt "årshjulet" for personbeskattning. Utsendelse av skattekort (snart elektronisk), beregning av restskatt/tilbakebetalt skatt og (ut)betaling av denne er noe folk legger merke til. Hva disse er bør forklares.
  • Skattelister er ikke nevnt en gang? Dette er vel et relativt særnorsk fenomen, burde vel få et lite avsnitt.
  • Savner tekst om straffereaksjoner, svart arbeid og sanksjoner. Her bør det også være en sammenlikning med andre land.
  • Ser gjerne at det bare er grafen som ligger i illustrasjonen, og at tekst forklares med {{legend}} i beskrivelsen udner.
  • Prop. 1 LS Skatter og avgifter. Tror det bør presisereres at dette er Statsbudsjettet, bare spesielt interesserte vet at Prop. 1 er Statsbudsjettet.
  • Referanser bør samles. F.eks Folketrygdloven §23-3 og Skatteloven §4-10 er referert flere ganger, kan samles i færre .
  • Referanser og videre lesning blir samlet for langt. Mvh Røed (d) 6. jul 2012 kl. 19:43 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skatt i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 08:18 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skatt i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. nov. 2017 kl. 00:00 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skatt i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2019 kl. 06:21 (CEST)