Diskusjon:Sionsalmene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«I 2. Samuelsbok kapittel 6 står det om hvordan David førte paktkisten fra Sjilo til Jerusalem, for å overføre helgekraften fra Sjilo til Jerusalem.»
Hva menes med «helgekraften»? 3s 19. feb 2009 kl. 00:08 (CET)

Ordet «helgekraft» blir benyttet av Sigmund Mowinckel flere steder i hans forfatterskap, og jeg synes det er betegnende. Det er forestillingen om at det som er hellig har en iboende overnaturlig kraft - en hellig by, et hellig skjold, en hellig kriger, en hellig paktkiste etc. Innen en såkalt magisk virkelighetsforståelse regnes disse å ha overnaturlige krefter. (Se f. eks. Sigmund Mowinckels bok «Religion og Kultus» 1952.) Denne tankegangen finner man i stor grad i fantasylitteratur, i folkeeventyr, i dataspill og andre «narrative univers» - men i noe mindre grad i moderne kultur (verken sekulær eller religiøs), men slike ideer kan dukke opp også på uventede steder. Jvarhaug 19. feb 2009 kl. 08:56 (CET)
Jeg ser jeg burde formulert meg litt annerledes. Kan en slik forklaring føyes til i teksten? Gjerne kortere enn dette. MVH 3s 19. feb 2009 kl. 09:05 (CET)

Formattering tekst, dersom en ønsker en bestemt formattering så er det også en egen slik for dikt, se blant annet bruk av det i Fanitullen, virker som teksten fra Jesaja 2:2-4 ikke er delt linjemessig slik underliggende tekst indikerer. Ulf Larsen 21. mar 2009 kl. 17:46 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 21 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sionsalmene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 07:28 (CEST)[svar]