Diskusjon:Sigvardt Pran

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har ikke så mye å diskutere her, men jeg har en historie om Pran som vel ikke har så mye i artikkelen å gjøre.

Min far avtjente førstegangstjenesten som ordonnans for oberst Pran i 1946-47. Han hadde mange historier fra denne tiden. Men denne synes han selv karakteriserte Pran:

Jegerkorpset hadde kontorer i bygning 22 på Akershus, det er den som ligger helt ute på skansene på vestsiden nedenfor Hjemmefrontmuseet. Der hadde obersten kontor i 2. etasje, med et ganske stort forkontor. Der satt NK (major), adjutanten (løytnant), og så min far som hadde plass på en pinnestol ved siden av ovnen. Den hadde han ansvar for å fyre. På forkontoret sto også en radio, og den pleide å stå på hele dagen. Programutvalget i NRK var ikke stort den gangen. Mye var rett og slett musikk. All slags musikk, klassisk, viser, dansemusikk i en herlig blanding.

En populær melodi var Gammel Jegermarsj – Jegerkorpsets egen marsj. Og hver gang den kom på radio, skjedde alltid det samme: Første takt er snaut spilt til ende, så skraper det i kontorstolen inne hos obersten, døra flyr opp, og obersten brøler «GI AKT»! Så står alle i grunnstilling til siste tone er spilt. Da knuser obersten en liten tåre i kroken på det friske øyet, og sier lavt: «Takk, gutter… Fortsett». Og rusler inn på kontoret igjen. Colliekar 25. okt 2010 kl. 14:43 (CEST)

Slektskap med en oberst involvert i øvelsen som resulterte i Vassdal-ulykken[rediger kilde]

Er han en slektning av oberst Arne Pran som tok ansvar for Vassdal-ulykken? 178.232.150.81 8. mar. 2016 kl. 13:46 (CET)[svar]

Ja, det var han. Jeg kan likevel ikke si sikkert om Arne var sønn eller nevø. Colliekar (diskusjon) 10. sep. 2017 kl. 18:56 (CEST)[svar]