Diskusjon:Sentralanlegget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg kommer til å rediger bort setningen: "Hensikten med dette er å redusere muligheten for et direkte treff fra atomraketter fra øst." Vis det ikke er noen som har innvendinger. Det hadde ingen betydning på 60 tallet hvor inngangen lå da rakketen alikevel hadde alt for dårlig presisjon til å treffe . Men det er jo det fine med atomvåpen at man ikke trenger å treffe for å ødelegge! Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ovnis (diskusjon · bidrag) 7. mai 2010 kl. 22:57 (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg synes hele introen trenger omarbeiding. Anlegget var (er) ment å være sikkert mot krigshandlinger, inklusive direkte treff av atomvåpen. (shit is known to happen) og gi arbeidsforhold til en funksjonsdyktig regjering osv. (Ny viten om treffsikkerhet av 60-talls styresystemer tilsier at direkte treff er lite sannsynlig for så små mål). Lykke til! Husk å signere innlegg i diskusjoner! Bjørn som tegner 7. mai 2010 kl. 23:57 (CEST)

«Trenger referanse»[rediger kilde]

Ser det en en del "trenger referanse" i dette dokumentet. Slike referanser vil dere ikke finne da denne informasjonen, hvis den eksisterer, vil være gradert hemmelig evt strengt hemmelig iht sikkerhetsloven.213.52.36.177 20. jun 2012 kl. 18:47 (CEST)

Skal wikipedia offentliggjøre informasjon som myndighetene vil holde hemmelig?[rediger kilde]

I denne artikkelen gis det informasjon som regjeringen åpenbart ønsker ikke skal være offentlig tilgjengelig. Noe er offentliggjort annet sted, noe har uklare kilder, jf. merking ”trenger referanse”. Hvis regjeringen rydder opp i egne nettsteder, vil situasjonen raskt være at wikipedia er hovedkilde på nett til hvor sentralanlegget ligger. At plasseringen skulle være ukjent for fremmede makter, tror jeg ikke, slik sett spiller det liten rolle hva som ligger på nett. Men innenlands politiske ekstremister som vil skape fuzz i en krisesituasjon kan bruke wikipedia som kilde, og det liker jeg ikke tanken på. Har lett etter retningslinjer for håndtering av slik info, men finner ikke noe.

Jeg ser ikke behovet for å oppgi nøyaktig plassering av anlegget eller å oppgi detaljerte opplysninger om hva som finnes av krigssikre rom i Regjeringskvartalet. Er det hensyn mot å ta det vekk som jeg ikke ser? Jeg vet at informasjonen vil være tilgjengelig ved å lese gammel versjon, men det er likevel viktig hva wikipediasamfunnet har av holdninger til dette.

Man skal oppgi sine interesser og sin lojalitet i en debatt, så for ordens skyld: Jeg var med i ledelsen for Folkereisning mot krig under Ikkevold-saken i 1982 som handlet om å offentliggjøre info om miltære anlegg, og hadde Overvåkingspolitiet på (for meg) ufrivillig besøk hjemme i bokhyllene. I dag er jeg ansatt i den staten som har rotet det til for seg, og sikkerhetsklarert. Helge Høifødt (diskusjon) 21. jun 2012 kl. 10:23 (CEST)

Wikipedia er vel konservativt i den forstand at vi ideelt sett kun legger ut informasjon som kan underbygges med gode kilder, og her er det endel. Det synes å være vel kjent hvor dette anlegget er, både for mulige fiender utenfor og innenfor Norge, jeg tror derfor ikke at artikkelen gjør noe fra eller til.
Jeg vil også nevne at jeg har selv kjørt forbi inngangen til anlegget da jeg på slutten av 1970-tallet skulle besøke en venn som bodde i Åsa, det var ganske lett å resonnere seg frem til hva som skjulte seg der.
For ordens skyld vil jeg nevne at jeg befinner meg på motsatt side av Høifødt, i og med at jeg har bakgrunn fra forsvaret. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 19. jun. 2014 kl. 00:42 (CEST)