Diskusjon:Sekundært kjønnskarakteristikum

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flytting[rediger kilde]

Kan noen flytte denne til sekundære kjønnskarakteristika (over eksisterende artikkel)? (jf http://snl.no/.sml_artikkel/kjønn#menuitem1 ) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Mtovet (diskusjon · bidrag) 10. okt 2011 kl. 19:43 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Wikipedias stilmanual sier at artikler som hovedregel skal stå i entallsform, så jeg håper dette er en grei løsning. - Soulkeeper 10. okt 2011 kl. 21:46 (CEST)
Jeg syns sekundært kjønnskarakteristikum høres litt rart ut som tittel (siden det ikke dreier seg om ett karakteristikum, men spesifikt om en gruppe av karakteristika, så dette blir litt annet enn f.eks. artikkelen om arten tamfe hvor entall er naturlig), og hvis man googler det er denne artikkelen det eneste som kommer opp. Sekundære kjønnskarakteristika er den vanlige fagtermen på norsk for denne gruppen av karakteristika. Mtovet 11. okt 2011 kl. 00:08 (CEST)
Hva var problemet med den opprinnelige tittelen? I det biologiske fagspråket snakker man vanligvis om kjønnskarakterer, ikke om kjønnskarakteristika. Hanno 14. okt 2011 kl. 20:16 (CEST)
Ikke alle sek.kjkaristika fremtrer parvis. Rekkefølgen de fremtrer på er ikke slik at alt dukker opp eller frem samtidig. Det gir derfor like god mening å bruke entall, eksempelvis om hår på brøstet, hår nedentil.
Fagpersoner bruker gjerne egen terminologi. Biologer er en gruppe. Jeg har støtt på uttrykket via psykologi og medisin, og da snakkes vanligvis om mennesker. Så, Hanno: Alt på sin plass og til sin tid. Kjønnskarakterer gir vel for sterke hverdagsassosiasjoner til «Most sexy» med skala 1-6. (Sophia Loren eller Twiggy?) --Bjørn som tegner 14. okt 2011 kl. 22:08 (CEST)
Jeg er ikke helt overbevist. I andre fag (fysikk, kjemi, filosofi) bruker vi også fagterminologien. Hvorfor skulle biologi være et unntak? Jeg kan tilføye at Store norske leksikon bruker kjønnskarakter som oppslagsord og har ytterligere elleve treff på ordet, mot tre treff på kjønnskarakteristika. Hanno 16. okt 2011 kl. 22:25 (CEST)