Diskusjon:Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

religiøse? (kat.)[rediger kilde]

For det første er det dobbelkategorisering å ha STL i både Kategori:Religiøse organisasjoner og i Kategori:Norske religiøse organisasjoner, siden den siste er en underkategori av den første.

For det andre er det minst to medlemsorganisasjoner av STL som ikke betegner seg selv som religiøse, så det spørs om det er en korrekt kategorisering (med «religiøse») i utgangspunktet. Rådet består av samfunn med både religiøse og ikke-religiøse livssyn.

Hvordan sikrer vi best at kategoriseringen gjenspeiler dette? Jeg synes ikke at det blir riktig å legge til Kategori:Livssynssamfunn, for rådet er jo ikke i seg selv et livssynssamfunn (på samme måte som det ikke er noe trossamfunn). Er det da mer riktig å fjerne «religiøse» fra kategoriseringen? Forslag folkens? Lphelgestad 1. aug 2006 kl.19:45 (UTC)

Jeg synes ikke rådet skal ligger under religiøse organisasjoner, men bare under Kategori:Norske organisasjoner. Jeg har sittet i styret et par år, og det er verken en religiøs organisasjon eller en livssynsorganisasjon; det er en paraplyorganisasjon som ivaretar visse felles interesser som religiøse organisasjoner og livssynsorganisasjoner har. For å knytte opp mot medlemsorganisasjonene vil det være mer riktig å ha den i Kategori:Livssyn (der den allerede er) og Kategori:Religion i Norge; da kaller man ikke rådet for en religiøs organisasjon, men viser samtidig at det har noe med religion å gjøre. Cnyborg 1. aug 2006 kl.20:41 (UTC)
Enig med deg Cnyborg, god løsning! Jeg har utført omkategoriseringen nå. Jeg visste ikke om Kategori:Religion i Norge før nå, takk skal du ha. Lphelgestad 1. aug 2006 kl.21:19 (UTC)

Utdatert informasjon[rediger kilde]

Hei.

Mitt navn er Hans Olav Arnesen. Jeg er kommunikasjonskonsulent i STL og dermed inhabil mht. å redigere leksikonartikkelen. Jeg ønsker imidlertid å komme med noen korreksjoner slik at brukerne av leksikonet får den informasjonen de er ute etter.

  • Punktlisteelement

STL har 15 (femten) medlemmer. Ikke 14 (fjorten)slik det står i artikkelen. Islamsk Råd Norge er ikke lenger medlem. Muslimsk Dialognettverk Norge (MDN) og Ahmadiyya Muslim Jama´at Norge ble derimot tatt opp som medlemmer 25.februar 2019. Da hadde de begge hatt observatørstatus i rådet i ett år. En oversikt over medlemssamfunnene er å finne her: https://www.trooglivssyn.no/om-oss/

  • Punktlisteelement

Listen over ledere i artikkelen stanser ved Espen Lynne Amundsen i 2011. Det har vært to styreledere siden det. I 2015 overtok Ingrid Rosendorf Joys (Den katolske kirke i Norge) og i 2017 ble nåværende styreleder Britt Strandlie Thoresen (Bahá'í-samfunnet i Norge).

  • Punktlisteelement

Stillingen generalsekretær i STL ble opprettet i 2017. Generalsekretæren er ansvarlig for daglig drift og utvikling av STL i tråd med STLs formål og gjeldende plan- og styringsdokumenter. Det er også generalsekretæren som representerer STL utad og uttaler seg på rådets vegne. Det bør presiseres at generalsekretæren, i likhet med resten av sekretariatet, ikke representerer tros- eller livssynssamfunnet hun tilhører, men rådet i sin helhet. Det er derfor fint om det ikke står Den katolske kirke i parentes når hun omtales som generalsekretær.

  • Punktlisteelement

Per dags dato har sekretariatet 4 (fire) fast ansatte. Ikke 2 (to) slik det står i artikkelen. I tillegg kommer midlertidige stillinger.

Det er ingenting i veien for at du selv oppdaterer rent faktiske opplysninger, selvom du ikke skulle være helt uhildet. Hva som er viktig, er at saken ikke vinkles. Asav (diskusjon) 6. mar. 2019 kl. 12:27 (CET)[svar]

Hei. Da har jeg gjort det. Dvs. oppdatert informasjon som ikke lenger stemmer, men latt teksten forøvrig være som den er. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.252.114.4 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ha samtidig i bakhodet at Wikipedia ikke bare skal beskrive situasjonen akkurat nå (slik hjemmesider ofte gjør), men hele historikken. Det gjøres ganske enkelt ved å skrive om verbene til fortid. --Vennlig hilsen Erik d.y. 6. mar. 2019 kl. 13:29 (CET)[svar]