Diskusjon:S-tog

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne side trenger til oppdatering! Der er en del endringer siden den ble skrevet! Og jeg mener, at S-tog i København er en tunnelbane ligesom T-banen i Oslo - begge har tunnel i bysentrum - og så på bakken utenfor sentrum. Ellers ligner systemerne hinanden RIGTIGT meget! Så HVIS S-toget i Kæbenhavn IKKE er en tunnelbane - så er Oslos T-bane heller ikke en tunnelbane!Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ericjul (diskusjon · bidrag) 19. jan. 2020 kl. 03:55 (Husk å signere dine innlegg!)

Tunnelbane?[rediger kilde]

Enig i at S-togene har en del til felles med en tunnelbane, bl.a. at det har eget strømsystem – men at den likevel ikke bør regnes som tunnelbane:

  • Dansk Wikipedia og andre danske kilder skriver om «jernbane» eller «S-tog», ikke om tunnelbane eller metro.
  • Købehnhavns metro er et annet system.
  • Hastigheten og avstanden mellom stasjonene er mer typisk for lokaltog enn for tunnelbaner, selv om denne grensen ikke er skarp.
  • S-togene er ikke alene om å gå i tunnel gjennom sntrum. Det samme gjør alle tog som skal gjennom Oslo (Oslotunnelen, Oslo S–Skøyen). Hvis «tunnelbane» skal tas bokstavelig, er Oslo–Ski og Oslo–Lillestrøm, gjennom henholdsvis Follobanen og Romeriksporten, Norges mest utpregede tunnelbaner.


Pål Jensen (diskusjon) 26. mar. 2023 kl. 22:13 (CEST)[svar]

  • Etter Ericjuls definisjon ville nesten alle jernbanestrekningene i Norge være tunnelbaner, bortsett fra trikker. S-togene har såvidt jeg kan se bare to tunneler, Røret, 1,8 km (med Nørreport Station) og en kort tunnel nord for København H, begge sammen med region- og fjerntog. Betegnelsen tunnelbane kan være forvirrende, og bør vel generelt unngås der den ikke har historisk bakgrunn. Mvh BjørnN (diskusjon) 27. mar. 2023 kl. 09:53 (CEST)[svar]