Diskusjon:Søren Kierkegaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anbefalt artikkel Søren Kierkegaard er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.

Artikkelen har vært kandidat en gang tidligere.


TRENGER VEDLIKEHOLD: Søren Kierkegaard er en anbefalt artikkel som gjennomgår en revurdering.

Revurdering av artikkel Følgende vesentlige mangler er anført:

  • Kort og ufullstendig presentasjon
  • Uleksikalsk framstilling, med listepreg
  • Mangel på gode kilder og referanser
  • Lite om Kierkegaards innflytelse på senere filosofisk tenkning.

Dersom disse manglene ikke er utbedret, eller påstanden om mangler imøtegått, i løpet av to uker, vil anbefalt-statusen bli fjernet. Revurderingen av artikkelen startet 9. juni 2020.


Husk å varsle eventuelle hovedbidragsytere (se artikkelens historikk) ved å legge inn
{{subst:UA-advarsel|Søren Kierkegaard}} ~~~~
på deres brukerdiskusjonssider, samt å opplyse om merkingen på WP:Notiser og på oppslagstavlen, slik at andre blir gjort klar over den.

Portal:Danmark Søren Kierkegaard har vært utvalgt artikkelPortal:Danmark. Artikkelen var utvalgt i januar 2010.
Wikipedia Søren Kierkegaard har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 18, 2013.

Oversettelse[rediger kilde]

Denne artikkelen er ikke fullstendig oversatt. Ord merket med //dette// er ikke oversatt. Det er også andre småsaker som må ordnes. Jeg er altså klar over at det er enkelte ord som er særdeles "danske". La oss sammen gjøre dette til en finfin artikkel. Chrisglie 24. sep 2006 kl. 03:34 (UTC)

Tips: dansk er nokså nært norsk, og burde således være lett å oversette. Det er noen sjekkpunkter som avslører om oversettelsen er smidd om til flytende norsk; eller en ord-for-ord-oversettelse. Et sjekkpunkt er komma foran at, som i dette eksempelet: «...Abraham trodde, at Gud...». Det samme er tilfelle ved andre konjunksjoner, som som. --MHaugen 10. okt 2006 kl. 14:21 (UTC)

Mener du at komma foran at skal forekomme, eller ikke? Chrisglie 10. okt 2006 kl. 22:31 (UTC)
Jeg mener, at det ikke skal forekomme.
Jeg mener at det ikke skal forekomme.
Kun en av setningene ovenfor er godt norsk. Wink.gif. --MHaugen 10. okt 2006 kl. 22:42 (UTC)
Komma foran at er fjernet. Chrisglie 10. okt 2006 kl. 22:48 (UTC)

Referanser[rediger kilde]

Var det mulig å flette referansene inn i teksten, slik at det blir lettere å finne tilbake til originalmaterialet, eller å finne videre lesning? Slik det er nå, er referansene på plass, men vanskelige å koble til de refererte utsagn og ideer. :) 158.150.117.21 12. jul 2008 kl. 20:43 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Søren Kierkegaard. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jul. 2017 kl. 18:25 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Søren Kierkegaard. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. jun. 2019 kl. 06:06 (CEST)

Revurdering av artikkel[rediger kilde]

Artikkelen trenger en grundig gjennomgåelse. Den er tildels kort og ufullstendig, og har tildels et listepreg. Den har nesten ingen referanser som ikke kommer fra Wikidata, og reflekterer ikke faglitteraturen på noen særlig god måte. Den har veldig lange bibliografier, men lite prosa om Kierkegaards reelle påvirkning på vestlig filosofi. Eisfbnore 21. mai 2020 kl. 11:37 (CEST)