Diskusjon:Sør-Trøndelag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Begrunnelse[rediger kilde]

Jeg er ikke sikker på om den siste endringen gjorde fremstillingen klarere. Fylkestinget vedtok vel boikotten på grunn av situasjonen i Midtøsten, ikke på grunn av hva Sør-Trøndelag har gjort før. At Sør-Trøndelag også var først ute i Norge med å boikotte Sør-Afrika ble nevnt som eksempel på at Sør-Trøndelag tidligere har engasjert seg i internasjonale solidaritetskampanjer (se f.eks. Klassekampens dekning av saken). Wolfram 5. jan 2006 kl.19:11 (UTC)

Endringen gjorde iallfall fremstillingen mer nøytral. --–Duffman 5. jan 2006 kl.19:20 (UTC)
Hvordan da? Wolfram 5. jan 2006 kl.19:23 (UTC)
Setningsoppbyggingen i "Sør-Trøndelag var også det første fylke som vedtok boikott av apartheidregimet i Sør-Afrika, noe som ble trukket frem av fylkespolitikere i forbindelse med boikotten av Israel." får det til å høres ut som det er likhetstegn mellom apartheid og konflikten i Midtøsten, og at dette ble brukt som argument av fylkestinget. Dessuten bør vi være påpasselige med å skille mellom fylke, fylkeskommune og fylkesting. --–Duffman 5. jan 2006 kl.19:30 (UTC)

Fylkespolitikerne la da ikke skjul på at de satte likhetstegn. Jeg har nå funnet vedtaket: Det blir nå dratt i gang en internasjonalt boikottaksjon av Israel. Apartheid i Sør-Afrika ble fordømt av en hel verden og gjorde sitt til at det ble en ende på det. Israels okkupasjon av Vestbredden, Gaza og Golan er blitt fordømt i FN. Dessuten strider settlementene på okkupert område mot internasjonal rett. Bygging av muren er dømt illegal av Den internasjonale i Haag, og flyktningene venter fortsatt på å vende tilbake.

Sør-Trøndelag var det første fylket til å boikotte Sør-Afrika - i tråd med en god tradisjon vedtar Fylkestinget som det første i landet å boikotte varer fra Israel, både egne innkjøp og i holdningsarbeid, og vi oppfordrer befolkningen til å gjøre det samme. Vedtatt av Fylkestinget i Sør-Trøndelag, 15.12.05

http://www.palestinakomiteen.no/index2. php?option=content&do_pdf=1&id=196


De satte likhetstegn, ja, men det betyr ikke at det er likhetstegn. --–Duffman 5. jan 2006 kl.19:51 (UTC)
Nei, men vi kan godt gjengi deres argumentasjon. Det stod jo tydelig at det var fylkespolitikere i Sør-Trøndelag som trakk frem dette.Wolfram 5. jan 2006 kl.19:53 (UTC)
Men setningsoppbygningen fremstiller det som om det er likhetstrekk og at dette faktum ble brukt som argumentasjon, i motsetning til at fylkestinget hevder det er likhetstrekk. --–Duffman 5. jan 2006 kl.19:57 (UTC)