Diskusjon:Særavgift

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg er uenig i at dokumentavgift er en særavgift. Det fremstår mer som en vanlig indirekte skatt. Det er ikke ment å skulle redusere forbruket av uønskede varer og tjenester. Eiendommer forbrukes ikke mer eller mindre ved at de overskjøtes. Dokumentavgiften har sin rot i gamle skatteleggingsprinsipper - krev inn skatt når det er mye penger i omløp - da merkes det ikke så godt!

Se engelsk definisjon av Excise som jeg oppfatter er langt mer presis.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bjornes (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg er uenig, alle indirekte skatter (avgifter) som ikke er generelle (som moms), kan kalles særavgifter. Hvis man går til statsbudsjettet så grupperes den også sammen med de andre avgiftene. Og den er jo ikke den eneste som ikke knyttes til konsum, arveavgiften er et annet slikt eksempel. Vi kan ikke la våre politiske preferanser eller følelser bestemme hva vi kaller ting. Bjoertvedt 19. mar 2010 kl. 21:27 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Særavgift. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. mar. 2022 kl. 01:22 (CET)[svar]