Diskusjon:Reform ressurssenter for menn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Før mai 2012 inneholdt artikkelen informasjon om stiftelsen Reforms historie og arbeidsfelt. I mai 2012 ble et redigeringsarbeid utført som slettet denne informasjonen og erstattet den med en ensidig fremstilling av én organisasjons kritikk mot stiftelsen. Artikkelen er nå endret slik at den igjen forteller om stiftelsens arbeid og formål.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Maria Ruthsdatter (diskusjon · bidrag) 21. des 2012 kl. 11:32 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Av kildene i artikkelen etter Maria Ruthsdatters inngripende inngripen er det nå bare EN som virker uavhengig, samtlige av de øvrige er fra senterets egne sider. Er dette til å stole på? Er det noe som skal skjules eller hvitvaskes? 85.165.116.115 21. des 2012 kl. 16:53 (CET)
Det blir langt lettere å få en bra artikkel ut av dette om senterets "venner" aksepterer at også kritikken mot senteret kommer fram, og senterets "motstandere" aksepterer at senterets egenforståelse blir presentert. Ro ned, og ikke slett referansebelagt materiale... Kimsaka (diskusjon) 25. des 2012 kl. 12:07 (CET)
Informasjonen i materialet som ble slettet av Ruthsdatter er imidlertid utdatert. Sexhandel.no er lagt ned, og videresendes nå til kast-norge.no (som det er linket til i referansematerialet. Det er kun én organisasjon som har kritisert senteret for å motta bevilgninger, og dette først i senere år (slik referansene viser). Til sist har ikke senteret mottatt mer midler enn alle likestillingsorganisasjonene til sammen. Senteret mottar midler under samme post som de regionale likestillingssenterne (tidligere kvinneuniversitetene) i Agder, på Hamar og i Nordland (se årsrapporter til Reform). Når beviligningene til Ressurssenter for Menn sammenlignes med disse, er det klart at de er langt mindre enn bevigningene til kvinneorganisasjoner.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 88.89.50.168 (diskusjon · bidrag) 25. des 2012 kl. 23:07 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)
Min oppdatering av informasjonen om sexhandel.no blir gjentatte ganger slettet. Siden ble nedlagt grunnet misbruk. Denne informasjonen bør fremgå i en faktabasert artikkel.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Maria Ruthsdatter (diskusjon · bidrag) 5. mar 2013 kl. 16:28 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)
Siden ble ikke lagt ned. Den ble omdirigert og skiftet navn til kast-norge.no som eksisterer i beste velgående. Dette står også i artikkelen. På kast-norge.no heter det på forsiden at de "tilbyr rådgiving på en fordomsfri og åpen måte" (til horekunder), akkurat som det stod med den identiske formuleringen på den gamle adressen. Terjenobal (diskusjon) 5. mar 2013 kl. 22:56 (CET)

Uleksikalt avsnitt[rediger kilde]

Jeg slettet avsnittet under fra artikkelen. Det er etter min mening ikke leksikalsk i formen, og jeg er usikker på det leksikale innholdet... Essensen i dette kan evt trekkes ut og legges inn som et avsnitt i artikkelen? Kimsaka (diskusjon) 13. des. 2013 kl. 09:16 (CET)[svar]


Er det ikke en smule merkverdig å utelate en slik viktig hendelse i historien om REFORM? Forandre gjerne på avsnittet, for all del, men er det nødvendig å slette? Reinnsatte delen i sin helhet. Vær så snill gi delen et mer leksikalsk preg om du kan. Jeg er egentlig ikke så dreven på dette med å skrive leksikalsk, men hva innholdet angår så vet jeg at dette er mer enn viktig nok til å ta med i en framstilling av hva og hvem REFORM er.

Rapport om antifeminisme[rediger kilde]

I mars 2013 la REFORM fram en rapport finansiert av Nordisk Ministerråd om "antifeminisme" i norden.

'Forfattere

Om hvem som står bak denne rapporten, som kalles et hefte, skrives det på andre side i rapporten: "Anbefalingene i rapporten er utarbeidet avdeltakerne, og fremsettes av bidragsyterneog Reform. Representanter fra det norskeLikestillings- og diskrimineringsombudet(LDO) og danske Politiets Etterretningstjeneste(PET) har bidratt i de faglige diskusjonenepå ekspertseminaret, men har ikke tattstilling til anbefalingene som fremsettes iheftet."

Videre skriver Shoaib Sultan innledningsvis at "29. og 30. november 2012 arrangerte Reform– Ressurssenter for menn et ekspertseminarom antifeminisme og ekstremisme. Seminaretble organisert i samarbeid med Barne-, likestillings-og inkluderingsdepartementet påoppdrag fra Nordisk Ministerråd og Embetsmannskomiteenfor likestilling (EK-JÄM).25 eksperter fra alle de nordiske landenedeltok, med kompetanse om spørsmål knyttettil høyreekstremisme, kjønn og maskulinitet,nettdebatt, rasisme, islamofobi og marginalisering.Dette seminaret danner grunnlaget for rapportensom foreligger. Rapporten oppsummererdiskusjonene og konklusjonene fraekspertseminaret og gjengir innleggene."

Kontrovers

Etter offentliggjøringen av rapporten som pdf-fil på nettet kom det flere negativt vinklede reaksjoner på rapporten på NRK Ytring fra Alexandra Irene Larsen her, på Document.no av Jonas Haugsvold og på mer partiske plattformer som maskulinist.no her av Øivind Østberg.

Kjapp var Kjetil Rolness til å gi en kommentar i Dagbladet på rapporten om antifeminisme. I kronikken hevder Rolness at rapporten "er en oppsiktsvekkende tynn, politisert røre av likt og ulikt, i sin helhet basert på guilt by association, og sterkt preget av svensk radikalfeminisme."

To brukere jobber bare på denne siden eller relaterte sider, Terjenobal og Maria Ruthsdatter. Den ene fjerner et stort avsnitt og bruker Kimsaka som unnskyldning, mens en IP har bedt om hjelp her. Hva har de to spu'ene med Reform å gjøre, er det mulig å ha noe tillit til artikkelen slik de holder på? Tror de at dette er en hjemmeside for Reform? 80.212.51.42 16. des. 2013 kl. 04:25 (CET)[svar]

Nytt innlegg[rediger kilde]

Notat til Maria Ruthsdatter, Terjenobal og Kimsaka: Dette er ikke hjemmesiden til REFORM. Denne wiki-siden kan, og skal, med rette inneholde alt om reform som er av offentlig interesse - ikke bare det som er fortjenstfult i REFORMs øyne. Derfor er det et grovt overtramp å gjentatte ganger slette alt som viser til rapporten REFORM levert tidlig 2013. REFORM har aldri levert noe av større offentlig interesse, forutenom Lysbakken-saken, og likevel mener dere at det skal fullstendig slettes og utelates.

Det er unødvendig å be om en beklagelse for dette, for det vil jeg ikke få. Jeg ber heller om at dere holder dere utenfor wikipedia sine redigeringssider om det er slike hensyn og ideologiske føringer som ligger til grunn for arbeidet deres her på wikipedia. mvh, Odiru Dette usignerte innlegget ble skrevet av Odiru (diskusjon · bidrag) 18. jan. 2014 kl. 16:39 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Til Odiru: Jeg flyttet dette innlegget ditt nederst på siden. Nye innlegg skal enten legges der, eller nederst i avsnittet/tråden det følger. Fint om du signerer innlegg slik: ~~~~ . Da får du automatisk riktig signering og datering. (Du finner det kryptiske liggende s-tegnet til høyre på tastaturet) Kimsaka (diskusjon) 18. jan. 2014 kl. 17:37 (CET)[svar]

Hei, jeg jobber med å oppdatere wikipediasiden om Reform. Jeg lurer bare på om det er nødvendig at avsnittet om tilskudd og lysbakken saken står under kontroverser og i første del av artikkelen? Hvis det er mulig, så tenker jeg at det er ryddigere at det står en gang.

Hvis jeg gjør noe feil, så setter jeg stor pris på korrigeringer og tilbakemeldinger.

Har i det videre arbeidet tenkt å peke på andre rapporter og veiledere Reform har levert. Dpgetz (diskusjon) 4. feb. 2014 kl. 15:16 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Reform ressurssenter for menn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 14:27 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Reform ressurssenter for menn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. sep. 2017 kl. 19:54 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Reform ressurssenter for menn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. mai 2021 kl. 02:58 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Reform ressurssenter for menn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. mar. 2022 kl. 02:58 (CET)[svar]