Diskusjon:Rana kommunestyre

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Omstrukturering[rediger kilde]

Noen forslag til endringer:

  • Artikkelen flyttes til Politikk i Rana og får liknende struktur som Bodø og Oslo m.fl.
  • I valgboksene føres formannskapsmedlemmene med linjeskift (evt. to på hver rad), boksen blir svært bred sånn som det står nå.
  • valgboks (med resultater) legges inn i alle listene over representanter
  • Full adresse på medlemmene fjernes, poststed er av interesse, men jeg syns full adresse nesten går på personvernet løs (selv om de er off. personer)
  • Opprettes en mal alla {{Kommunevalg i Bodø}}
  • Det legges et avsnitt i Rana om politikk med link til utdypende artikkel (Politikk i Rana)

Mvh Røed (d · en) 4. des 2007 kl. 19:20 (CET)

Personvern og personvern ... Vel, svært mange av representantene har både skiftet adresse og/eller er ikke lenger blant oss. Og adressene – til nålevende politikere, er heller ikke hemmelige. Likeså omfatter personvernet helse, økonomi, rettslige tvister, seksuelle forhold, o.l. Ranværing 4. des 2007 kl. 21:36 (CET)

Nå har jeg sittet i telefon, mellom kl 19:53 og 22:33, og hørt på en monolog («radio») fra Oslo, som hadde behov for å snakke. Har nesten ikke gjort noe (!) av det som jeg egentlig planla å gjøre på wikipedia!

Riktignok er vedkommende blitt utsatt for et drapsforsøk, og har behov for å snakke, men jeg har ikke vært istand «høre mine egne tanker» om verken adresse-spørsmålet eller noen av de andre innfallsvinklene som du tok opp!

Adressene er strengt tatt ikke nødvendige i en politisk sammenheng, selv om jeg har gjengitt så presist som mulig faktiske forhold i offentlige dokumenter. Men yrket føles nødvendig. Dessuten har denne monologen gjort det vanskelig for meg å vurdere hvorvidt adressene likevel er viktige! (Var noen yrkesgrupper i flertall i bestemte deler av kommunen?, osv)

Tanken var en generell artikkel (Politikk i Rana), der Rana kommunestyre er en utdypende forklaring av industriarbeidernes betydning og syn på sosiale og samfunnsmessige forhold − dette gjelder også Nord-Rana, der Dunderland Iron Ore Company spilte en sentral rolle. Sør-Rana var preget av primærnæringene jordbruk og fiske, og det politiske landskapet tok derfor der en annen retning.

Med andre ord underartikler om Nord-Rana, Mo bykommune og Sør-Rana, forskjellige næringsveier og de politiske utslag. Kommunistenes rolle som motstandsfolk under Andre Verdenskrig hører også hjemme i totalbildet av sympatien de fikk etter 1945.

Men − alt dette er nå blåst ut av hodet, i dragsuget av en 2 ½ timers samtale som omfattet (gudene vet) hvor mange emner!

Politikk i Rana må fordeles i utdypende bolker om Nord-Rana, Sør-Rana og Mo bykommune − den sistnevnte, med sin handelsstand, skilte seg svært mye fra både Nord-Ranas industriarbeidere og Sør-Ranas bønder og fiskere. Ranværing 4. des 2007 kl. 22:59 (CET)