Diskusjon:Radikal islamisme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Interwikilenke?[rediger kilde]

Prøvde å finne en passende interwikilenke for denne, det nærmeste jeg fant er denne:

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_fundamentalism

-men er usikker på om den er passende, eventuelt om artikkelen her bør omdøpes. Om noen som kjenner stoffet kan se på det er det fint. Ulf Larsen 23. mar 2009 kl. 06:26 (CET)

Den er grei nok den. Problemet er jo at radikal islamisme er en forbannet upresis betegnelse.vindheim 23. mar 2009 kl. 06:31 (CET)
Enig med Vindheim. Begrepet brukes litt sånn «de andre, de vi ikke liker». MHaugen 23. mar 2009 kl. 09:12 (CET)
Jeg synes uansett vi bør ha en artikkel som kan kobles med interwiki, men jeg er helt åpen for navnet, om vi bruker radikal islam eller islamsk fundamentalisme er for min del likeverdig, men virker som islamsk fundamentalisme er mer nøytral, en har jo også andre former for fundamentalisme, kristen osv. Ulf Larsen 23. mar 2009 kl. 12:22 (CET)
Nå er jo ikke dette allverdens til artikkel i noe fall, men den lenker til mere utfyllende artikler. Overskriften er jo åpenbart valgt på grunnlag av aktuelt ordskifte i kongeriket, og ikke for faglig presisjon. vindheim 23. mar 2009 kl. 12:49 (CET)
Er det en løsning å flytte artikkelen til Islamsk fundamentalisme og så ha en omdirigering dit? Om man Googler radical islam så treffer man artikkelen over om Islamic fundamentalism. Om vi gjør det slik så får vi en enkel interwikiløsning på det. Ulf Larsen 23. mar 2009 kl. 17:40 (CET)

Tja, det går vel an. Som fagmann river jeg meg litt i håret her, men det gjelder vel å ha oppslagsord de uvitende masser finner fram til. ;-) vindheim 23. mar 2009 kl. 18:34 (CET)

Jeg er mer enn åpen for forslag, og jeg har i og for seg ingen annen interesse enn å koble denne til en tilsvarende på enwiki, emnet er jeg rimelig grønn på. Ulf Larsen 23. mar 2009 kl. 18:50 (CET)
Det er vel greitt at denne står her, men om du vil flytte den tilIslamsk fundamentalisme med lenke er det g også greitt for meg. Det vitkigste er at det er interne lenker til mere utfyllende artkler- vindheim 23. mar 2009 kl. 20:22 (CET)
Jeg synes også artikkelen bør flyttes til Islamsk fundamentalisme, og så beholder vi omdirigeringen. Guaca 26. mar 2009 kl. 13:58 (CET)
Ok - avventer et par dager for å se om det er flere som har meninger om det, men om ikke det er motargumenter så flytter jeg til som nevnt over av Guaca, med omdirigering. mvh - Ulf Larsen 26. mar 2009 kl. 15:41 (CET)
Slik det er definert her, bør det iallfall ikke kalles «radikal islamisme» eller «radikal islam» - heller ekstremislamisme, voldsislamisme e.l.Pål Jensen (diskusjon) 10. sep. 2014 kl. 21:42 (CEST)Svar[svar]

Problematisk artikkel[rediger kilde]

Artikkelen har til dels et drøftende og essayistisk preg. Tynn kildebruk for et omstridt tema og banale opplysninger som "bare et mindretall er islamister". Flett til islamisme og fjern daukjøttet. --Mvh Erik d.y. 7. mar. 2016 kl. 10:30 (CET)Svar[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Radikal islamisme. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. apr. 2019 kl. 22:36 (CEST)Svar[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Radikal islamisme. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jan. 2022 kl. 13:48 (CET)Svar[svar]