Diskusjon:RMS «Titanic»

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Det var ikke 1324 passasjerer,det var 2206! Nei det VAR 1324 passasjerer Hei er det noen som vil forklare meg hvorfor det var så få som ble reddet???? Plis =)

Ja det var så få som ble reddet fordi ikke Thomas Andrews ikke vile ha flere liv båter, han synntes at dekket ville bli for overfylt. Og appåtill hadde de omtrent bare 20 i vær båt, de ville ikke at båtene skulle bli så fulle...:'( Thea

Og pluss at de i båtene ikke kom på flere timer med og lete etter folk som levde...:'( Så de som da levde døde pga de var så treig med og komme og lete :\..Rebecca =)

Det er egentlig ingen som kan si om det verken var 1324 eller 2206 personer som omkommet. Det eksakte antallet vil man nok tvert i mot vite, men mellom 1300 og 1800 kan vi nok være enige om at det var. En annen grunn til at det var så få som ble reddet var fordi passasjerene av tredje klasse ble innelåst for at de ikke skulle ta seg opp i de andre etasjene som var beregnet for passasjerer i 1.-og 2. klasse. De hadde derfor ingen mulighet til å komme seg ut og derfor ble dette antallet ikke reddet. Det var nok en del der også som ikke ble reddet.


I gjennomsnitt må de ha hatt langt flere enn 20 i hver livbåt (705 reddede/20 livbåter), med mindre mange av de reddede fløt på vrakrester e.l. Men livbåtene var åpenbart langt fra fulle. Iflg. engelsk Wikipedia hadde de 20 livbåtene plass til 1178 personer – eller flere hvis det var mange barn? I tillegg kunne de slepe folk etter seg i tau, men disse ville fort fryse i hjel i det iskalde vannet.
       Når skipet seilte halvtomt, skyldtes det iflg. engelsk Wikipedia en kullstreik, som var avblåst like før 10. april - forsåvidt hell i uhell.Pål Jensen (diskusjon) 13. apr 2012 kl. 12:30 (CEST)

faktafeil i trivia[rediger kilde]

før i tiden var det noe som het omvent styrdbord. det vil si at når man svinger til styrdbord er det akter-enden som går til høyre, og akter-enden går til høyre når man svinger til vrir rattet mot venstre. det betyr at filmen hadde rett. hvis ikke hadde vel isfjellet truffet på babord side og ikke på styrbord som det gjorde. se www.varsi.net/titanic

Uten å ta stilling til dette, er trivia-avsnittet flyttet til artikkelen om filmen Titanic (1997). --Æøå 14. apr 2007 kl. 19:39 (CEST)


de var ikke nok liv båter til alle menneskene ombord det var så vit det var nok til halparten av menneskene ombord. å di som bygde titanic(husker ikke va di heter) syns det var bortkastet plass til så mange liv båter,og di syns at dekke ville se for rottete ut med så mange livbåter . det er derfor mange menesker sier at titanic var en grusom lerepenge,og rekrutene som fyllte båtene tok sirka 26 mennsker på ver livbåtene når det skule vere 65 mennesker i ver livbåt. når alle di flere hundre menneskene som lå i vanne ble di ikke reddet fordi rekrutene ble redde for at livbåtene skulle synke vis di tok flere mennesker om bord i livbåtene(feiginger vis du spør meg) derfor ble bare sirka 705 hundre mennesker reddet og 1512 sirka døde.Lillian 11År (Åfoss)Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.167.215.173 (diskusjon · bidrag) 9. des 2008 kl. 14:09 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

NRK[rediger kilde]

Denne siden hos NRK inneholder et intervju med en norsk overlevende, opptaket er fra 1963, noen som er flinkere en undertegnede klarer kanskje å legge inn en lenke i artikkelen.

http://www.nrk.no/skole/klippdetalj?topic=nrk:klipp/639411

Vanntette rom?[rediger kilde]

Det står at det ble fylt opp med vann i 5 vanntette rom, 1 mer en det skipet kunne tåle uten å synke. Men hvor mange vanntette rom var det egentlig?Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.221.84.35 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Om DST[rediger kilde]

I begynnelsen av artikkelen er det lagt til at alle tider er i UTC-3, og at 5 timer må legges til for å få norsk tid. Dette stemmer dog ikke helt, siden DST ikke ble innført før 1916. Norge var dermed bare en time foran UTC/GMT på den tiden. --Kenneaal (diskusjon) 14. apr 2012 kl. 23:37 (CEST)

DST i den tiden har ikke noe å si for nåtiden, det er uansett 5 times forskjell fra GMT -3 :)Simen Olai (diskusjon) 15. apr 2012 kl. 00:08 (CEST)

Tidene under seilasen[rediger kilde]

Det står at ALLE tidene er oppgitt i GMT -3. Jeg trodde da at skipet forlot Southampton kl. 12 lokaltid, og lokaltiden i Southampton er da ikke GMT -3? Simenkira (diskusjon) 26. mar 2013 kl. 19:22 (CET)

Henvisningen til tidssonen er endret.--Kristoffer hh (diskusjon) 26. mar 2013 kl. 20:09 (CET)