Diskusjon:Ptolemeerdynastiet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Ptolemeerdynastiet er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.



Kortversjonen[rediger kilde]

Ptolemaios I hersket 305–282 f.Kr.

Ptolemeerdynastiet. Ptolemaios, en av Aleksander den stores generaler, ble utnevnt til satrap i Egypt etter Aleksanders død i 323 f.Kr. I 305 f.Kr. utropte han seg selv til kong Ptolemaios I, senere kjent som «Soter» (frelser). Egypterne aksepterte snart ptolemeerne som etterfølgere av faraoene av det uavhengige Egypt. Ptolemaios` familie hersket over Egypt inntil den romerske erobringen i 30 f.Kr.

Den dynastiske historien til ptolemeiene er svært forvirrende siden alle de mannlige herskerne av dynastiet tok navnet Ptolemaios og fordi mange av dem giftet seg med deres søster, som ofte ble kalt Kleopatra. Det mest berømte medlemmet av denne linjen, var den siste ptolemeerdronningen, Kleopatra VII. Les mer...

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ptolemeerdynastiet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jan. 2022 kl. 09:48 (CET)[svar]