Diskusjon:Professor

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eldre innlegg[rediger kilde]

Det burde kanskje nevnes at noen professorer fortsatt har status som embetsmenn? Fornadanprat 13. sep 2007 kl. 17:03 (CEST)

For å presisere - professorer ansatt etter 31. desember 1989 er ikke embetsmenn (Studenter og ansatte ved UiO, 1813-1999 s. 22), men tjenestemenn og har i så måte ikke det samme stillingsvernet som tidligere. Dette kan være verdt å nevne, ja. Hvilke konsekvenser får det for den akademiske friheten? Furuseth 23. aug 2008 kl. 02:18 (CEST)

Artikkelen trenger å få fram at vi ikke bare har vitenskapelige professorstillinger, men også kunstneriske: Veiledende retningslinjer for vurdering av professorkompetanse. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Gauteka (diskusjon · bidrag) 14. feb 2010 kl. 14:30 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Universitetslektor i USA[rediger kilde]

Her i Norge er Assistant Professor i USA ansett som en stilling som tilsvarer den norske universitetslektorstillingen og andre stillinger på det nivået. Assistant Professor er den offisielle og vanlige oversettelsen av universitetslektor/høgskolelektor/amanuensis. Dette ser vi bl.a. her (utallige eksemplerer kan oppdrives):

At kravene til Assistant Professor i USA skulle være de samme som til førsteamanuensis er bare tull. For det første er kravene mellom ulike land nesten aldri «de samme», og kan aldri være annet enn grovt sammenlignbare. Og kravene til ansettelse som universitetslektor og Assistant Professor er altså grovt sammenlignbare i form av plasseringen i stillingshierarkiet, lengden på den utdannelsen som kreves, hvilken alder kandidatene har osv. Dette er heller ikke noe bare vi i Norge har funnet på; i samveldestatene regner man vanligvis Lecturer som tilsvarende Assistant Professor og Senior Lecturer som tilsvarende Associate Professor i USA. At man i USA ikke skulle ha noen stilling på det nivået britene kaller Lecturer og vi kaller universitetslektor, men at alle i stedet skulle gå rett til en stilling midt i hierarkiet, faller på sin egen urimelighet. For min del har jeg sett mange eksempler i USA på Assistant og til og med Associate Professors som ikke så ut til å være forskningsaktive i det hele tatt, ikke hadde noen nevneverdige offentlig tilgjengelige forskningspublikasjoner osv. Kravene må bedømmes utfra de praktiserte minstekravene på landsbasis, og ansettelse som Assistant Professor i USA er overhodet ikke sammenlignbart med den høyere førsteamanuensis i Norge. For norsk førsteamanuensisstilling gjelder uniforme krav på landsbasis til et visst vitenskapelig nivå som ikke gjelder for stillingen Assistant Professor i USA. Bjerrebæk (diskusjon) 22. jun. 2014 kl. 09:32 (CEST)[svar]

Bøter for feil bruk av «professor»[rediger kilde]

Kunnskapsdepartementet har advart om bøter for feil bruk av professor[1].

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Professor. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. sep. 2017 kl. 18:03 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Professor. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. mar. 2023 kl. 03:43 (CET)[svar]