Diskusjon:Privatisering

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Privatisering betyr når ordet brukes i politisk sammenheng å la private bedrifter overta ansvar for vare- og tjenesteproduksjon som tidligere har vært produsert av offentlig sektor» - dette er vel en sannhet med modifikasjoner. Det riktige er vel at (deler av) venstresiden buker dette som et synonym for «konkurranseutsetting», da «privatisering» høres styggere ut. Partiene på høyresiden holder seg imidlertid til den korrekte begrepsbruken.

Denne feilaktige definisjonen bør ikke stå som første setning i denne artikkelen, artikkelen bør heller omhandle egentlig privatisering (noe den forsåvidt gjør lengre ned). Konkurranseutsetting kan det heller lenkes til f.eks. under overskriften «se også». Kjetil Ree 16. mai 2006 kl.00:20 (UTC)

Privatisering er et nøytralt og korrekt begrep. Det var høyresidens domene fra 1950 til 80-tallet. Konkurranseutsetting er noe annet, ettersom det kun omhandler hvem som skal utføre, ikke eierskap. At venstresiden forsøkte å gjøre det til skjellsord på 80-tallet gjør ikke ordet ukorrekt som faglig betegnelse. Ordet ble lansert av Peter Drucker, en tenker som er forbilde og inspirator for såvel Clinton, Bush, Bill Gates og alle som har tatt en MBA. Har lagt til språklenker slik at noen kan sette i gang å oversette:-D H@r@ld 16. mai 2006 kl.12:35 (UTC)
Jeg var muligens noe trøtt i natt da jeg leste artikkelen og skrev dette. Definisjonen er grei nok, jeg fjerner objektivitetsmerket. Kjetil Ree 16. mai 2006 kl.12:56 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Privatisering. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. feb. 2024 kl. 10:28 (CET)[svar]