Diskusjon:Premierminister

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Anonym kommentar av 83.109.180.100[rediger kilde]

  • ved at statssjefen nominerer en kandidat som må godkjennes av parlamentet før han eller hun utnevnes som premierminister (eksempler: Spania, Tyskland<!-- tittelen premierminister benyttes hverken i Spania eller Tyskland, så hvorfor er det beskrevet her ? -->)
Tittelen «premierminister» brukes ikke i Tyskland, men den tilsvarende funksjonen finnes, den føderale heter på tysk «Bundeskanzler», i delstatene «Ministerpräsident». BjørnN 18. jul 2005 kl.16:24 (UTC)
Historisk skal den tyske forbundskanseleren blitt beskrevet som "premierminister" på norsk. Personlig mener jeg at kommentaren ikke hører hjemme, siden det ikke lenger er vanlig å omtale forbundskanseleren som premierminister. Er litt usikker på om det gjelder for Spania også. Profoss 18. jul 2005 kl.18:02 (UTC)
Artikkelen kan kansje omredigeres slik at den behandler den politiske funksjonen og ikke bare begrepet. BjørnN 18. jul 2005 kl.20:15 (UTC)

Bedre referanser?[rediger kilde]

Denne artikkelen var fram til 2015 merket med en mal som nå er slettet, en mal som etterlyste bedre referanser. Dersom du mener det er påstander i teksten som trenger referanser kan du merke den/disse med {{tr}} - eller selv utbedre artikkelen ved å legge inn kilder og referanser. Profoss og Bruker:Kimsaka 28. jun. 2015 kl. 18:35 (CEST)[svar]