Diskusjon:Portobelo

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Byen flyter over av skrot og søppel og består av falleferdige hus. Eimen av kloakk brer seg selv i godt vær. Nivået er som på slumbyer på Haiti og Den Dominikanske Republikk. Et reisefølge med vanlige backpacker turister turde ikke forlate bussen de var med.

Hvorvidt stedet kan klassifiseres som en by, avhenger av hvilket befolkningsgrunnlag man setter som et minimum. Stedet består av kanskje 200-300 små bolighus, en kirke og en idrettsplass. Det nærmeste anstendige supermarkedet (Rey) ligger ca 25 km vest, i krysset der man tar av fra motorveien mellom Panama City og Colon.

Konstaterer at mitt tillegg til stedet: "Byen består i dag av falleferdige og dårlig vedlikeholdte hus og flyter over av skrot og søppel." ble tilbakestilt, noe som reduserer nøyaktigheten av beskrivelsen av stedet. Portobelo er slum. Dessverre. jrv73 8. nov 2009 kl. 11:45 (CET)

Kan så gjerne være 100% riktig iakttatt og beskrevet. Infoen blir likevel ikke leksikal av den grunn. WP er ikke ment å være en turistbrosjyre. Der er andre fora for slike kommentarer på nett. Det som skal stå her, må være dokumentert og henvist til fra vederheftige kilder. Dessuten: bruken av «i dag» er uklokt. Mye kan endres over tid (Utbygging, slumsanering, orkaner m.m.), uten at innholdet her blir ajourført. Jeg kunne også ha skrevet om slike forhold jeg har passert, men har valgt å avstå, siden ting endres også i tropiske områder, selv om de gjerne bruker lengre tid i mañanaland. --Bjørn som tegner 8. nov 2009 kl. 12:31 (CET)
Jeg må si meg enig med Bjørn, men beklager at jeg ikke tok meg tid til å kommentere dette på diskusjonssiden mens jeg patruljerte. -PeterFisk 8. nov 2009 kl. 18:40 (CET)
Uenig. Særlig siden man har med ting som er fullstendig irrelevant for stedet. Eksempelvis kan jeg ikke forstå hvordan byggingen av Panama kanalen kan ha slått ut for stedets/byens økonomi; Riktignok kan man si endring i Spansk militærstrategi påvirket utviklingen av havnebyer i Mellom-Amerika mot Det Karibiske hav, uten at dette er særlig vesentlig for stedet. Forøvrig spennende at det er såpass store forskjeller på historien gitt på spansk og engelsk Wikipedia.
Forøvrig korrigerte jeg antallet innbyggere ned fra 5000, ettersom det på ingen måte kan stemme. De ulike kildene jeg undersøkte opererte med befolkningstall fra 1200 til 2820. http://mapcarta.com/19750832
Vel, jeg forlater artikkelen nå, så kan dere jo synse dere til sannheten hvorhen dere måtte være.
jrv73 9. nov 2009 kl. 15:25 (CET)