Diskusjon:Piggsvinfamilien

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Piggsvin»)

Oppslagsord[rediger kilde]

Oppslaget er flyttet til Piggsvin, som er det formelt korrekte artsnavnet på denne arten, jamfør Artsdatabanken, se [1]Petter Bøckman 27. jan 2009 kl. 13:21 (CET)

Jeg vet ikke helt. Er det ikke Bokmålsordboka som bestemmer hva som er korrekt norsk? At Artsdatabanken vil standardisere, er jo i og for seg fint. Men i dette tilfelle (og en rekke andre) er faktisk begge skrivemåtene godkjente av Språkrådet, og dessuten så like at det umulig kan oppstå misforståelser. Det er altså strengt tatt ikke snakk om synonymer, men om to skrivemåter av samme navn. Jeg mener fremdeles at Bokmålsordboka bør være rettesnora. Hanno 29. jan 2009 kl. 00:03 (CET)
Språkrådet og Bokmålsordboka bestemmer nok norsk språk generelt, men når det gjelder bokmåls- og nynorske artsnavn på organismer, er Artsdatabanken gitt denne myndigheten av staten gjennom Miljøverndepartementet og Direktoratet for naturforvaltning. En rekke navnekomiteer ble oppnevnt og har fullført sitt arbeide som munnet ut i lanseringen av Artsnavnebasen 1. september 2009. Språkrådet har vært med underveis og en del av dette arbeidet, så den delen burde være i orden. Når det gjelder piggsvin spesielt, var bakgrunnen for navnevalget at dyret har pigger, ikke pinner. Magne Flåten 1. feb 2010 kl. 19:03 (CET)

Jeg ser at riksmålsordboken går for pinnsvin. Bør det ikke være pinnsvin som da bør være standard i og med at de fleste i dette land prater riksmål/moderat bokmål? Terje Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.203.98.90 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

I et spørsmål om biologiske termer er det nok riktig å lytte mer til en fag-ordliste som artsdatabanken enn til en generell ordliste. MHaugen 29. apr 2010 kl. 10:40 (CEST)

Det var nettopp et avsnitt som het Annet, hvor er den nå? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Thelma (diskusjon · bidrag) 28. mar 2011 kl. 16:31 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Ser ikke sånn ut. Se artikkelens historikk. - Soulkeeper 28. mar 2011 kl. 16:48 (CEST)

Jeg finner den ikke... Og beklager at jeg glemte å signere :-( Skal huske det nå...

-Thelma

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Piggsvinfamilien. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2017 kl. 15:34 (CEST)[svar]