Diskusjon:Piggrokkefamilien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Diskusjon:Piggrokker)
Hopp til navigering Hopp til søk

Piggrokker?[rediger kilde]

Hvorfor er denne artikkelen navngitt i flertall? Toreau 5. sep 2006 kl. 18:31 (UTC)

Taksonomiske grupper navngis i flertall, mens arter navngis i entall. Se Wikipedia:Stilmanual/Organismer. - Soulkeeper 5. sep 2006 kl. 18:37 (UTC)

Hmm..[rediger kilde]

Er dette en litt ukorekt oversettelse fra den engelske versjonen?

Dasyatids are common in tropical coastal waters throughout the world, and there are fresh water species in Asia (Himantura sp.), Africa, and Florida (Dasyatis sabina). Most dasyatids are neither threatened nor endangered. The species of the genera Potamotrygon, Paratrygon, and Plesiotrygon are all endemic to the freshwaters of South America.


PILSKATE-(PILROKKE-)FAMILIEN, DASYATIDAE

Mens en piggrokke tilhører SKATE-(ROKKE-)FAMILIEN, RAJIDAE

Piggskate (piggrokke), Raja clavata L., 1758

Kan det derfor stemme, slik jeg tror at:

pilskate/pilrokke vil være et mer korrekt norsk ord for dasyatids/stingray?

Ser at piggrokke-navnet går igjen i svært mange aviser, og at det brukes hyppig her også, bl.a. i artikkelen om steve irwin, som sier at han ble drept av en piggrokke, når det i den engelske versjonen står at han ble drept av en pilskate.. er det noen med mer marin kunnskap en meg som kan finne ut hva forskjellen på pilrokke(pilskate) og piggrokke?

http://www.frivannsliv.no/fiskedatabase/Piggskate.htm http://www.nhm.uio.no/samlinger/zoologi/fisk_norskefisk.htm http://www.marinbi.com/pisces.htmf Dette usignerte innlegget ble skrevet av Simenhoel (diskusjon · bidrag) 5. sep 2006 kl. 22:48 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)

Steve irwin, piggskate (rokke) eller pilskate (rokke)![rediger kilde]

Flyttet fra Wikipedia:Orakelet. __meco 11. sep 2006 kl. 07:14 (UTC)

Jeg lurer på om det kan ha blitt litt rot i artikkelen piggskater, fordi her er den engelske artikkelen om "Short-tail_stingray" http://en.wikipedia.org/wiki/Short-tail_stingray oversatt. Men etter min mening er piggskater en del av Rajiforms - familien, mens en Short-tail Stingray må være en Pilskate(rokke) fordi den tilhører Dasyatidae familien.

Jeg mener at aviser, tv og annen media tar feil når de sier at en piggrokke drepte Steve Irwin, fordi en piggrokke er en slik vi har her oppe i nord, mens en pilrokke er noe som holder til i varmere strøk.. Tar jeg helt feil, eller er det noen som kan bekrefte, og rette opp i feilene?

-- Simenhoel 6. sep 2006 kl. 00:14 (UTC)

Jeg vet dessverre ikke nok om fiskene til å kunne svare deg, og jeg utelukker ikke at jeg kan ha rotet med systematikken da jeg fylte ut taksoboksen. Det ser jo ut som du har skaffet deg god oversikt over temaet, så det ville vært veldig fint om du rettet de feil du måtte komme over. - Soulkeeper 11. sep 2006 kl. 19:43 (UTC)