Diskusjon:Per Morten Hoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Crystal Clear app access.png Personen som omtales i artikkelen, er bidragsyter på Wikipedia på bokmål og riksmål.

Vedkommende er kjent som: Permortenhoff (disk. bidrag)

Denne artiklen er blitt oversatt til Engelsk under samme navn av Qvasi. Det trengs dog mer informasjon for å gjøre denne artiklen videre nyttig, og den er skrevet i en lite encyclopedisk tone. Omtalen var vel noe ala "vanity page". Hvis noen forbedrer kvaliteten på den norske siden, kan jeg gjerne oversette den; bare legg inn en notis på talk-siden min. Zuiram (talk) 9. nov 2006 kl. 04:00 (CET).

Oversettelse[rediger kilde]

Hei igjen. Jeg har nå blitt bedt om å oversette den oppdaterte informasjonen i artiklen, men ser at den fremdeles er rimelig mangelfull og ikke i tråd med de krav som stilles på Wikipedia. Kan noen prøve å utvide artiklen litt med noen kilder som tilfredsstiller WP:V? Alternativt vil det virke som WP:NOTE ikke er tilfredsstilt, i hvilket tilfelle begge utgaver av artiklen bør VfD'es. Artiklen kan ikke bygges på avisutdrag og subjektets selvomtale. Zuiram (talk) 17. feb 2007 kl 03:27 (CET).

Her kan du vel gå to veier slik jeg ser det: 1. fjerne de delene av artikkelen du mener ikke oppfyller de nevnte kriterier, eller 2. hvis hele artikkelen er av en slik art at den ikke oppfyller kriteriene foreslå den for sletting. Det er fritt fram for alle å foreslå sletting ved å sette inn {{sletting}} i toppen av artikkelen, og starte en slettingsdiskusjon på WP:S. -- SLB (diskusjon) 26. feb 2007 kl. 22:58 (CET)

Forfengelighet?[rediger kilde]

Jeg syntes denne artikkelen var veldig skrytete, og siden jeg har støtt på Per Morten Hoff så alt for ofte i avispaltene, syntes jeg det var naturlig å føye til dette i artikkelen. Det er også viktig å få frem at Hoff er en meget proff og dyktig lobbyist, samtidigi som jeg ønsker å balansere det opp mot de kontroversene han har skapt, og den kritikken han har møtt. segrov 15. jan 2007 kl. 23:05 (CET)


DAB-motstander[rediger kilde]

Jeg endret under tvil vekk følgende tilegg om Hoff, og forsøker å forklare hvorfor:

fikk i 2006 mange pressemeldinger og leserinnlegg mot DAB i norske aviser.
Et søk på Retriever viser at antall nyhetssaker med Hoff om DAB løper i godt over hundre i løpet av 2006. Dette er signifikant andel av alle nyhetsaker om DAB, og bør være med denne saken om Hoff siden hans engasjement det siste året har vært så sterkt.
Han belyser de dårlige sidene ved en teknologi som fullt og helt utvikles av enkeltaktører i radiobransjen.
DAB ble først utviklet av EU og forvaltes av en standard-organisasjon som heter WorldDMB, som har representanter fra mange aktører - både fra radiobransjen og i fra elektronikkbransjen. Derfor blir denne setningen veldig feil.
Hoff har bidratt til at forbrukere ikke stoler blindt på aktører som P4 og NRK når de reklamerer for teknologien som er styrt av enkeltpersoners og aktøreres serinteresse.
Dette er nok korrekt, men jeg ville formulert det annerledes og sløyfet påstanden om enkeltpersoner og aktørers serinteresse. Men Hoff har nok bidratt til å skape skepsis mot DAB i norge. Men på den annen side er jo det nettopp slikt man skal gjøre om man er en lobbyist.
Ja vel? Hvorfor er din formulering bedre enn min? Flere aktører har særinteresser i DAB, noe som bør nevnes.
Joda, det er riktig at mange har interessere i både DAB og FM. Men er ikke det opplagt da? Men DAB er ikke styrt av enkeltpersoner. DAB-nettet forvaltes av Telenor, som er et aksjeselskap, og alle kan som sagt eie litt av Norkring/Telenor. Alle som får radiolisens kan sende på DAB ved å leie linjekapasitet av Norkring. Det gjør jo DAB-systmete mer åpent og tilgjengelig en FM. Derfor ville jeg valgt å sløye akkurat den setningen om enkeltpersoners særinteresser og heller navngitt noen av pådriverne for DAB her i Norge. segrov 26. mar 2007 kl. 21:51 (CEST)


Mye tyder på at andre teknologier egner seg bedre for å distribuere radio, noe Hoff har bidratt til økt forståelse for.
Finnes det egentlig andre aktuelle teknologier? Det er i såfall tvilsomt. Hoff har i det siste bli siterte på at DAB er bra om man bruker en annen lydkodek.
En rapport fra Universitet i Oslo sier at dagens DAB-radio har samme kvalitet som FM-båndet:[1]
Denne rapporten av Sverre Holm sier det motsatte av hva som er skrevet her; Sverre Holm mener DAB er godt egnet, men Holm har riktignok innsigelser, for i Norge brukes det for mye kompresjon til at DAB kan bli et format for high-end-musikkentusiaster. Den samme rapporten fremholder ellers DAB som godt egnet for norske forhold.
Ja, det finnes andre aktuelle teknologier f.eks. FMeXtra, DRM. Sverre Holm sier at dagens DAB med 128 kbs er like dårlig som FM. Syns forresten du skulle latt det med særinteresser stått. Hoff har fått forbrukerne til å tenke seg om å ikke stole blindt på aktørene som har særinteresser i DAB. Tydelig at du er en av disse som prøver å hjernevaske alle til å kjøpe DAB-radio.
Ja, jeg synes gjerne folk skal kjøpe seg en DAB-radio. jeg har en selv og godt fornøyd. Men når jeg mener alternativer, så tenker jeg altså på systemer som allerede i drift. FMextra er i drift, men det gir oss ikke flere radiostasjoner. DRM er en bra AM-erstatter, men DAB er tiltenkt for FM. Dessuten er DRM nettopp lansert, og er alt for ferskt til å erstatte fm-nettet i norge, og dermed ville NRK fått en unødvendig høy kostnad på å vedlikeholde de gamle FM-senderne. Sverre Holm mener at DAB-teknologien egner seg godt somFM-erstatter, men han er kritisk til at det ikke bygges ut mer båndbredde slik at kanalene får 160 eller 192 kbps. Hoff mener derimot at DAB ikke er bra, men siden han ikke kan røpe hvem som er oppdragsgiveren hans, kan han ikke foreslå noe godt alternativ. segrov 26. mar 2007 kl. 21:51 (CEST)
PS: Jeg setter velig pris på at du engasjerer deg, og får frem andre synspunkter en mine. Jo flere vinkler og meninger som går inn i denne artikkelen, jo bedre blir den. Håper vi finner ut av det og får til en tekst vi begge er fornøyde med. segrov 26. mar 2007 kl. 21:51 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Per Morten Hoff. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 03:08 (CEST)