Diskusjon:Pengeskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Seif?"[rediger kilde]

Hva blir det neste, beiken? --Joffeloff 12. aug 2007 kl. 02:20 (CEST)

Eller «gaid». Eller «ketsjup». Eller «sjampanje». --Kjetil r 12. aug 2007 kl. 02:23 (CEST)

Vi skal ikke drive normativ språkpolitikk[rediger kilde]

Å ha artikkelen om safe under seif ser ut til å være et forsøk på å normere språkbruken. I mine søk på Retriever har jeg knapt sett det brukt, og denne artikkelen har heller ingen referanser som støtter opp om at dette ordet brukes som et begrep på safe «(innbruddssikkert) skap (rom) med ildfaste vegger; sikkerhetsskap». I denne diskusjonen på Torget ble det helt riktig påpekt at

Wikipedia:Navnekonvensjoner#Navn i vanlig bruk: «Hovedregelen er at artikler skal ligge under navnet flest personer vil forvente at artikkelen ligger under.» Dette er forøvrig et av de eksplisitte unntakene fra hovedregelen for språkform – Wikipedia:Språkform: «Artikkeltitler: Dersom en form er svært mye mer brukt enn en annen bør artikler ligge under den vanlige betegnelsen. Grunnen til dette er at artikler bør ligge der folk forventer å finne dem, og artikkeltittelen påvirker også artikkelens plassering i søk.»

Jeg foreslår derfor at vi flytter artikkelen til Safe. nsaa (disk) 12. jun 2010 kl. 01:10 (CEST)

Flyttet. Utvik 10. jan 2011 kl. 15:38 (CET)

Innledning[rediger kilde]

Når det står en form i parentes med også skrevet er det lett å oppfatte som et alternativ til den førstnevnte skrivemåten, mens når det står eller kommer det klart fram at begge er like gode alternativ. Derfor bør innledninga bli bytta til eller-varianten. Som det er nå:

En safe (også skrevet seif) ...

Som det bør være:

En safe eller seif ...

Med den siste måten kommer jamstillinga mellom skrivemåten tydeligere fram, mens den første gir mer inntrykk av at det fins et alternativ til det vanlige.PeterL 10. jan 2011 kl. 16:34 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Pengeskap. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. mar. 2021 kl. 05:13 (CEST)[svar]