Diskusjon:Overmennesket

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva er viljekvanta?


Viljekvanta er et ord som er oppfunnet av noen skrotinger som ikke har peiling på Übermensch.


Denne artikkelen er det rene sludder.

Übermensch er ikke en skikkelse som har rett til å herske over noen verdens ting. Übermensch er mennesket som frigjør seg fra troen på Gud. Som erstatter religionens tvangstrøye med en slags kjærlighet til livet.

"Overmennesket har rett til å herske over alle andre mennesker." Absolutt ikke. Übermensch har ingenting å gjøre med dominans over andre mennesker. Dette var Nazistenes propaganda om den ariske rase. Nietzsche var en anti-rasist.

Übermensch har ingenting å gjøre med "troen på det suverene, ufullbarlige og udemokratiske mennesket som skjærer igjennom og tar beslutninger på vegne av en gruppe." Hvor tar dere dette fra?

Det eneste rette å gjøre med denne artikkelen er å slette hele greia. Det er ikke mulig å ta mer feil. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.211.242.116 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ny artikkel[rediger kilde]

Hei,
jeg har brukt hekkesaksa på en artikkel med nesten bare villedende vås. Skolestil, "ikke bestått". Se på den tilsvarende artikkelen på tysk Wikipedia. Der kan man lære slikt som at begrepet OM først ble brukt i antikken, og senere av mange andre før FWN. Der står det om målsettingen om å skape et vesen som står høyere enn dagens menneske i ulike henseender, og fint lite om "viljeskvanta", eller at "OM oppsto fordi Gud var død". Tror ikke FWN beskrev noen særlig kausalitet der. EFN var heller ikke søstera til overmennesket. Og hva har emnet undermennesker oppi dette her å gjøre? T 85.166.161.28 2. des. 2019 kl. 22:41 (CET)[svar]