Diskusjon:Otto Sverdrup Engelschiøn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Opphavsrett[rediger kilde]

Dette ser ut som det er scannet. Hvis det bryter copyrighten, må det slettes. - Soulkeeper 4. mai 2006 kl.09:43 (UTC)

Utgangspunktet for denne artikkelen er min fars notater til meg i forbindelse med denne utleggelsen. Min far er Høyesterettsadvokat Tore Sverdrup Engelschiøn, sønn av Otto Sverdrup Engelschiøn og jeg er Christian Magnus Steen Sverdrup Engelschiøn, den omtaltes barnebarn og vedkommende som legger ut artikkelen og som skriver dette.

Tekstene er basert på min bestefars eget utkast til egen biografi. I tillegg er min far som ham svært interessert i historie, slektsforskning og bibliofili. Derav besitter vi et solid mangfold av innsamlede data om min bestefar. Det som her kommer frem, er kun essensen av den informasjon vi besitter.

Jeg kan, som forfatter av dette og som viderebringer av denne tekst som essens av min bestefars virke, garantere at dette ikke er scannet eller kopiert på noen måte. Materialet er gjennomarbeidet av min far og meg både hva angår tekst og oppsett (og det er for den sakens skyld ennå ikke ferdig heller)

Mvh. --Engelschion 4. mai 2006 kl.13:56 (UTC)

Alt det der er jo flott:) Det du imidlertid må være klar over, er at all tekst som legges ut på Wikipedia er frigitt under GFDL, og dermed kan benyttes fritt av andre. Dette betyr at du, din far eller din bestefar ikke må kreve opphavsrett på teksten. Du kan lese mer om dette på Wikipedia:Opphavsrett. OPus- (Disk.|Bidrag) 4. mai 2006 kl.13:59 (UTC)

Poenget med frigitt opphavsrett er vi tindrende klar over. At materialet kan bli kopiert, brukt eller endog redigert av kyndig tredjeperson er helt i orden. Poenget med dette er først og fremst å bidra med mulig interessant materiale i en ellers svært spennende database.

Vi vil bidra med mer her, bl.a i slektshistorisk sammenheng fra våre arkiver om flere generasjoner tilbake. Det er bedre at spesielt interesserte får tilgang til slikt privat, nedstøvet arkivmateriale enn at det til slutt forsvinner med slekters gang.

--Engelschion 4. mai 2006 kl.14:12 (UTC)

OK, jeg ville bare si fra for å unngå misforståelser. Lykke til med den videre redigeringen. - Soulkeeper 4. mai 2006 kl.15:12 (UTC)

Meget interessant artikkel om en spennende personlighet. Det er fint om hovedbidragsyter tar en titt på våre anbefalte og utmerkede artikler og ser litt hva slags mal vi forsøker å benytte, se for eksempel artikkel om pave Johannes Paul II og Johan Sverdrup (for ordens skyld så har jeg ikke bidratt på noen av artiklene).

Det er også et spørsmål om kilder og Wikipedias prinsipp om «ikke original forskning», se retningslinjer og hva Wikipedia:Hva Wikipedia ikke er. Min personlige mening er at dette må vurderes med måte, og spesielt i et lite land som Norge vil det vel ofte være slik at selv ganske interessante og vel kjente personer ikke får en biografi.

For å sikre at andre kan få tilgang til kildematerialet kan en mulig løsning kanskje være å legge det ut på Wikimedia Wikikilden [1], har ikke selv lagt ut noe der men har forstått det slik at det er tenkt som en felles ressurs for ulikt materiale for bruk i andre Wikimediaprosjekter.

Uansett, håper det blir arbeidet videre med artikkelen, lykke til og legg gjerne en kommentar på min brukerside om jeg kan bidra med noe. Mvh - Ulf Larsen 30. okt 2006 kl. 10:19 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Otto Sverdrup Engelschiøn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. jul. 2017 kl. 04:07 (CEST)[svar]