Diskusjon:Oslo katedralskole

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

1. Jeg fjernet Jonas Gahr Støre fra lista over tidligere elever, for han gikk så vidt jeg vet på Berg. Er det riktig? Eller kan det bekreftes at han gikk på Katta?

Nei, han gikk på Berg, jf. biografien på stortinget.no. Zerblatt 28. mar 2006 kl.15:48 (UTC)

2. Hvorfor blir Hamar katedralskole gang på gang fjernet fra den delen hvor de ramser opp katedralskolene som ble grunnlagt mellom 1152 og 1153, mens Stavanger katedralskole blir tatt med, og den er jo bare fra 1260? Hamar som hører med i rekken blir altså fjernet, mens Stavanger som ikke hører med blir inkludert? Jeg vil velge å se på det som en diskriminering av Hamar katedralskole. Og nei, dette sier jeg ikke fordi jeg er noen patriot for Hamar, for jeg er selv elev ved Oslo katedralskole, som jo artikkelen i sin helhet handler om. Saken er bare at rett skal være rett, og det dere gjør er å presentere feil fakta ved å si at Stavanger katedralskole ble grunnlagt i 1152/1153. Og det er slett ikke hærverk at jeg retter opp i dette, slik noen her sa. Det eneste jeg gjør er å korrigere ukorrekte fakta, og ta med de utelatte. Noen som har et svar på dette?

Igjen er Hamar katedralskole fjernet med begrunnelsen at skolehistorien ikke kan føres tilbake i en sammenhengende linje. Dette er vel ikke noe krav for å tilbakeføre historien tilbake til den opprinnelige etableringen. Få institusjoner har eksistert i flere hundre år uten avbrekk, slik at også Hamar katedralskole må kunne regnes med i artikkelen. SOA 9. okt 2009 kl. 19:18 (CEST)
Hamar katedralskole er jo nevnt i artikkelen. Det fremkommer til og med når den ble etablert og når den ikke eksisterte, til tross for at denne artikkelen handler om en annen katedralskole. - 4ing 9. des 2009 kl. 12:38 (CET)
Den er jo fortsatt ikke med der de sier "etablert i 1152/1153 sammen med katedralskolene i Bergen og Trondheim", enda Hamar er like gammel som disse. Dette er latterlig, og både jeg og flere andre kommer til å fortsette å endre på dette til det blir stående, dette er en prinsippsak!Dette usignerte innlegget ble skrevet av 195.139.236.232 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Da vil jeg heller anbefale å skrive om innledningen, slik at opplysningene ikke blir villedende (slik det er nå). - 4ing 19. des 2009 kl. 12:46 (CET)

Er det ikke noen bilder vi kan bruke her? Og geografisk posisjon? Ulf Larsen 9. jun 2007 kl. 00:35 (CEST)

Koordinater basert på google maps: 59°55′16″N 10°44′30″Ø. Wikijens 9. des 2009 kl. 17:56 (CET)
Ser at dette var en gammel oppfordring og at artikkelen allerede har koordinater :-) Wikijens 9. des 2009 kl. 18:14 (CET)

Betegnelse, tidligere elev[rediger kilde]

Jeg endret betegnelsen på Arne Treholt fra "spion" til "spionasjedømt embedsmann og politiker" da det er upresist å referere til ham kun som spion selv om han har blitt dømt for spionasje. Peulle (diskusjon) 21. mai 2013 kl. 00:08 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Oslo katedralskole. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2017 kl. 07:36 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Oslo katedralskole. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. jul. 2017 kl. 03:36 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Oslo katedralskole. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 08:53 (CEST)[svar]