Diskusjon:Oslo domkirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anbefalt artikkel Oslo domkirke er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Oslo domkirke har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 51, 2012.

Biskopene[rediger kilde]

Er det noen som er uenige i at oslobiskopene bør stå i en egen artikkel? --Ivarne 16. jan 2006 kl.23:29 (UTC)

Åpenbart ikke... T.B.Hansen 20. okt 2006 kl. 14:50 (UTC)
Oslobispene står i artikkelen Oslo bispedømme og jeg har tatt dem vekk her.Helge Høifødt 10. apr 2007 kl. 21:35 (CEST)

Orgler[rediger kilde]

I Oslo byleksikons tredje utgave (fra 1987) står det at kirken fikk sitt første orgel i 1702, mens i artikkelen står det 1711. Noen som vet hva som er riktig? Er kirkens egne internettsider de riktigste?--PaulVIF 18. mar 2008 kl. 14:55 (CET)

Svarer fire år senere. ;-) Jeg har satt inn en note på årstallet, det er ikke samsvar i de forskjellige kildene. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 24. jun 2012 kl. 18:02 (CEST)

AA[rediger kilde]

Dette må da være en meget god kandidat til status som anbefalt eller utmerket artikkel!? Mvh --M O Haugen (diskusjon) 1. aug 2012 kl. 14:21 (CEST)

Enig! PaulVIF (diskusjon) 1. aug 2012 kl. 14:25 (CEST)
He he....det mangler en del foreløpig, synes jeg. Avsnittet om den siste restaureringen er nesten tom, jeg har også tenkt å ha med et avsnitt om bruk av kirken m.m. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 1. aug 2012 kl. 17:02 (CEST)
Kan godt nominere denne når det passer slik, men:
  1. Jeg finner omtrent null om den siste restaureringen bortsett fra omtale av at kirken gjenåpnet med en festgudstjeneste i 2010. Det bør stå mer enn en setning i det avsnittet.
  2. Det er noen røde lenker fremdeles, selv om jeg har skrevet mange underartikler.
  3. Når det gjelder teologene ved kirken har jeg skrevet mest om sogneprestene - bortsett fra litt om biskop Deichmann. Mulig det bør endres.
  4. Når det gjelder gravkamrene under kirken og mangel på bilde(r) f.eks. av Casper Hermann Hausmanns sarkofag, har jeg vært i kirken og spurt om lov til å ta bilder av den og de øvrige sarkofagene/kistene. Til tross for at det på kirkens hjemmeside er et flott bilde av sarkofagene er det ikke slik i realiteten. Gravkamrene er ikke ferdig restaurert og heller ikke kistene og sarkofagene. Alle gravminnene bortsett fra en er plassert på Alfaset gravlund. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 12. aug 2012 kl. 22:00 (CEST)
Jeg kan lete litt mer etter kilder om restaureringen, og har mailet deg et par avisartikler. Kjenner du Melvolds artikkel fra 2010? Det må jo finnes betydelig dokumentasjon fra denne restaureringsprosessen, men det meste er kanskje interne notater o.l. som vi bibliotekarer kaller «gråtrykk». --M O Haugen (diskusjon) 12. aug 2012 kl. 22:38 (CEST)
Melvold døde jo noen år før restaureringen var ferdig. Skal se på den allikevel + mail. Takk skal du ha. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 12. aug 2012 kl. 22:47 (CEST)

Orgelhistorie[rediger kilde]

I en epost fra Bruker:Nina nevnte hun en liten pamflett på NB Digital som kan være interessant som kildemateriale: Orgelprospektet i Oslo domkirke av Terje Norsted, publisert av Norsk institutt for kulturminneforskning, 1996. Siden hun har wikiferie, og sjansen er stor for at ingen andre heller får sett på det akkurat nå, legger jeg inn lenken her, så er den lett tilgjengelig for den som måtte ønske å arbeide med orgelhistorie senere. – Danmichaelo (δ) 20. aug 2012 kl. 20:20 (CEST)

Flytte avsnitt[rediger kilde]

Den kommer litt sent denne kommentaren. Like etter at nominasjonsprosessen konkluderte med AA. Men jeg kommer med den likevel. Tårnet og krypten bør omtales før restaureringene. Slik det er nå omtales interiør og eksteriør, deretter restaureringer, før artikkelen fortsetter med tårnet (som er en del av bygningen). I hvert fall bør tårnet nevnes før restaureringene, særlig fordi det er omtalt i forbindelse med restaureringene. – Ranværing 23. aug 2012 kl. 15:52 (CEST)

Flott nytt bilde[rediger kilde]

fant ikke noe annet sted å skrive det! Dramatisk - og oppdatert! mvh Kjersti L. (diskusjon) 16. jan 2013 kl. 10:45 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Oslo domkirke. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. jul. 2017 kl. 23:07 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 10 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Oslo domkirke. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 22:01 (CEST)