Diskusjon:Os (Hordaland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Artikkeltittelen[rediger kilde]

Er det ikke mer vanlig på norsk å bruke formen «Os i Hordaland» enn (den amerikanske) «Os, Hordaland»?

Alternativt foreslår jeg «Os (Hordaland)». -Kissa

Jo det er jo egentlig det. Men samtidig er det den korteste måten å skrive det på. Men «Os (Hordaland)» er et bra alternativ. --Duffman 14. feb 2005 kl.08:18 (UTC)
Nå er det etterhvert blitt så mange sider som bruker formen Os, Hordaland at det er mye som må endres om vi skal bruke en annen form. Men det er formen Os i Hordaland som er vanlig ved flertydighet jf. Mo i Rana, Nes i Ådal m.fl. –Peter J. Acklam 14. feb 2005 kl.10:07 (UTC)
Så mange fler enn noen titalls artikler er det vel ikke? Jeg gjør gjerne jobben med å flytte disse, eller de jeg finner, i hvert fall. Duffman: Den nåværende formen er bare et mellomrom kortere. :) --Kissa 14. feb 2005 kl.12:29 (UTC)
Hvorvidt alle skal flyttes bør kanskje diskuteres på vannposten først? –Peter J. Acklam 14. feb 2005 kl.14:30 (UTC)
Dersom alle artikler som bruker den formen skal flyttes, mener jeg at man bør flytte dem til «Os (Hordaland)» da stedene gjerne ikke heter «i Hordaland» med unntak av noen.(eks. Mo i Rana) Martin 15. feb 2005 kl.16:22 (UTC)
Nja, det er jo riktig å si Os i Hordaland selv navnet bare er Os og ikke Os i Hordaland. Mo i Rana heter også Mo, og stedet omtales gjerne bare som Mo når det er underforstått at det er Mo i Rana det er snakk om. –Peter J. Acklam 15. feb 2005 kl.17:46 (UTC)
Magefølelsen min heller sterkt mot «Os i Hordaland». Det er mye mer riktig i forhold til talespråket mitt. --Einar Faanes 15. feb 2005 kl.18:05 (UTC)
Jeg er i tvil om hva som er mest korrekt. Selv om det er formen «Os i Hordaland» man vil bruke muntlig og skriftlig dersom man trenger å være spesifikk i en videre kontekst, så er navnet «Os», og ikke noe annet (jeg tror jeg aldri har hørt noen si «Os i Hordaland», selv om jeg er fra nabokommunen (kanskje nettopp derfor?)).
Storenorskeleksikon.no bruker i-formen (men parantes-formen i en liste over Hordalands kommuner (se [1])), Caplex.no bruker kun «Os» som tittel, men komma-formen på søketreff. Hmm. Jeg lar flyttingen vente til imorgen, i påvente av nye innspill. Jeg mener fremdeles at komma-formen er den minst passende. Kissa 15. feb 2005 kl.18:06 (UTC)
«Os i Hordaland» høres bra ut! Det stemmer både med generell språkfølelse (hvem ville vel finne på å si Os (Hordaland) i spontan tale...?) og med konvensjonen på søsterprosjektet Nynorsk Wikipedia. -- Olve 25. feb 2005 kl.09:22 (UTC)
Tittelen «Os (Hordaland)» viser at Os er navnet på kommunen og artikkelen, og at det her er snakk om Os i Hordaland og ikke i Hedmark. Tittelen «Os i Hordaland» gir inntrykk av at kommunenavnet er «Os i Hordaland». Det er vanlig å kalle kommunen Os. I noen tilfeller brukes Os i Hordaland, men i hovedsak kalles den Os, som den også heter. Siffuor Kuzmuus 2. sep 2009 kl. 14:27 (CEST)

Terje Søviknes[rediger kilde]

Finner det høyst irrelevant å ha med avsnitt om Terje Søviknes. Han hadde ikke vært nevnt om ikke han hadde vært sentrum i skandalen med misbruk av yngre, hvinnelig partifelle. Vi kan ikke i kommuneartiklene ha med hvem som er politikere og ordførere fordi det er en dagsaktuell situasjon som er et journalistisk anliggende og ikke et leksikalsk.
Dessuten vil det medføre et uoverkommelig vedlikeholdsproblem på kummuneartiklene. Terje Søviknes er blitt tildelt en egen artikkel som sier hvar han var og er ordfører. det får greie seg.--Frode Inge Helland 6. aug 2007 kl. 01:09 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Os (Hordaland). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2017 kl. 07:10 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Os (Hordaland). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 21:44 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Os (Hordaland). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. nov. 2017 kl. 06:08 (CET)