Diskusjon:Opprinnelsen til kongedømmet Alba

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Opprinnelsen til kongedømmet Alba er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Bør jobbe med språket her[rediger kilde]

Synes språket her er tungt, bør jobbes mer med det. Virker som det er oversatt relativt direkte. Ulf Larsen 22. apr 2006 kl.18:53 (UTC)

Artikkelen er oversatt fra engelsk, ser ikke noe galt i det, skjønt det er utvidet noe. Den engelske er relativt akademisk, men heldigvis er norsk et ledigere språk og jeg mener at den er «lettere» på norsk uten at forståelsen har tapt seg på det. Noe går på stil selvsagt, jeg har beholdt «arkaisk» istedenfor «gammel», og ikke forklart «hagiografi», skjønt sistnevnte er internlenket. Så veldig direkte er dog artikkelen ikke. Sammenlign artikkelens første engelske setning: The conceptualisation of the past as the standard of the Middle Ages is perhaps best encapsulated by the German term Volkerwanderung. Og mitt norske forslag er følgende: Folkevandring er en modell som middelalderens skotter pekte på for å forklare sitt eget opphav. Uansett, jeg har tatt en første gjennomgang med korrektur, men slipp deg gjerne løs du også om du ser noe. --Finn Bjørklid 24. apr 2006 kl.17:24 (UTC)