Diskusjon:Operasjon Dagsverk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Setningen nedenfor er slettet fordi den ikke er dokumentert:
"Dessverre har OD de siste årene fått hard medvind etter at lederen ble tatt i å underslå flere titallsmillioner kroner.{{trenger referanse}}" Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.203.42.85 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Den er grei ! ϑ Marcus (Simpsons) 16. okt 2006 kl. 20:12 (UTC)

tidligere prosjekter[rediger kilde]

Det burde legges inn en rubrikk med tidligere prosjekter, gjerne med liker til od.no.

Matthrim 21. feb 2008 kl. 08:45 (CET)


Kritikk[rediger kilde]

Kritikk av OD: "frivillig tvang", ikke politisk nøytrale, mer fokus på pengeinnkreving enn arbeide

Mange rapporterer på forum om at deltakelse i OD ikke er frivillig i realiteten, at det ikke gis tilbud om undervisning til de som ikke vil delta (slik OD lover på sine hjemmesider), men trussel om å måtte skrive stil, som det gis karakter på, som varer en hel skoledag, og om hvorfor man ikke vil delta (altså en form for påføring av skam) - at de blir presset og straffet dersom de ikke deltar, f.eks. med en dags fravær, og at OD bruker drøye metoder for å få inn minimumsbeløpet (inkasso), og at de er veldig lite opptatt om man faktisk har utført et dagsverk eller ikke. Mange rapporterer på nett at de bare betaler for å få en fridag, eller at foreldre føler seg presset til å finne på et såkalt dagsverk for sine barn og gi dem minimumsbeløpet denne dagen.

I tillegg er mange kritiske til at OD fremstår politisk som en organisasjon på ytterste venstre, og at båndene mellom LO og OD er tette. I tillegg kan det stilles spørsmål ved om prosjektet i realiteten er ungdomsstyrt, da sekretariatet består av voksne.

Noen som har noen andre kilder enn nettdiskusjoner på dette, slik at vi kan gjøre denne kritikken til en del av artikkelen? Det må da være skrevet noe om dette i norske medier, eller er det ingen av dem som har våget å kritisere noe så "flott" som OD?

Se forumdiskusjon her: http://freak.no/forum/showthread.php?t=73210 Dette usignerte innlegget ble skrevet av 195.195.177.139 (diskusjon · bidrag) 10. mar 2011 kl. 11:02 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Artikkel: https://www.dagen.no/dagensdebatt/samfunn/Israelskommentar/Operasjon-Dagsverk-blir-verre-enn-du-forestiller-deg-646307Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.156.161.158 (diskusjon · bidrag) 27. sep. 2018 kl. 13:47 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Operasjon Dagsverk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 20:52 (CEST)[svar]