Diskusjon:Olav Tryggvason

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fødested og minnesteiner[rediger kilde]

I denne artikkelen får man vite at Olav Trygvason var født på Lalandsholmen i Frøylandsvannet på Jæren OG på Kongeøya i Randsfjorden utenfor Brandbu. Og ikke bare det, det er reist minnesteiner begge steder! Noen som har en kommentar på det? Colliekar 30. apr 2011 kl. 16:14 (CEST)

Olav Tryggvason (utdypning), snl.no. «Fødested er ikke kjent». - JanFredrikB 30. apr 2011 kl. 16:16 (CEST)

Ukritisk gjenfortelling av sagamateriale[rediger kilde]

Denne artikkelen består nesten utelukkende av gjenfortelling av sagamateriale, uten at dette problematirseres. Sagamaterialet gjenfortelles også i stor detalj. Jeg kan tenke meg til å bidra til å stramme opp artikkelen og få inn noen problematiserende kilder, men i så fall vil jeg også sterkt korte ned gjenfortellingsstoffet. Finn Rindahl 7. sep 2011 kl. 14:35 (CEST)

Full støtte fra meg! Mvh M Haugen 7. sep 2011 kl. 14:54 (CEST)
Meg også! Og i det hele tatt er det veeldig mye sagabasert innenfor denne perioden. Har flere ganger tenkt å gjøre noe med Vikingtid, men har droppet det. Rett og slett fordi jeg ikke aner hvor jeg skal begynne. Hilsen Colliekar 8. sep 2011 kl. 11:42 (CEST)

Konge av «Norge»[rediger kilde]

Som åpningssetning har vi nå:

Olav I Tryggvason var konge av "Norge" ca. 995–999 […]

Jeg tror jeg forstår hva som menes med å sette Norge i anførselstegn, men dette er neppe helt klart for alle lesere. Er det bedre måter vi kan uttrykke meningen her? Hilsen Kjetil_r 26. jan. 2021 kl. 09:22 (CET)[svar]